Header Ads

Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ: «Ο Σαμαράς συμπεριφέρεται σαν τον Ερντογάν και τον Πούτιν»

Με την ημέρα να διανύει εκείνη την ώρα που το προαύλιο της ΕΡΤ δεν σφύζει δα και από ζωή, τον υποδέχθηκαν απλώς τα μίντια με τις κάμερες επ' ώμου και οι εργαζόμενοι, με μια σύντομη αναμπουμπούλα. Εκείνος βέβαια δεν ήρθε στο Ραδιομέγαρο για χειροκρότημα, αλλά «για να μάθει την κατάσταση». Ετσι ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, αφού έκανε μερικές δηλώσεις («θα συμβούλευα τον Σαμαρά ότι ο τρόπος του θυμίζει Πούτιν, είναι αυταρχικός, όχι δημοκρατικός», «αν αυτά φέρουν εκλογές θα είναι δράμα», «ο κίνδυνος είναι μια συγκυβέρνηση με την Ακρα Δεξιά»), κατευθύνθηκε στο στούντιο για ένα από τα λίγα πράγματα που του έχουν απομείνει: να πει τη γνώμη του.
Αφήνοντας πίσω εργαζομένους που έβγαιναν στην πόρτα του γραφείου τους όπως παλιά οι άνθρωποι στην αυλή τους, ο «πράσινος» πλέον Ντάνι πέρασε την κόκκινη πύλη του απεργιακού δελτίου και εκεί, παρότι επανέλαβε στους δημοσιογράφους ότι ήρθε για να μάθει («πώς θα συνεχίσετε τον αγώνα;», «πώς φαντάζεστε μια δημόσια τηλεόραση;»), οι απαντήσεις στις ερωτήσεις τους ήταν καλά προετοιμασμένες: Ο Σαμαράς δεν έχει ιδέα για το θέμα, θα μπορούσε να συμβουλευθεί ευρωπαίους διευθυντές. Ακολούθησε τη μέθοδο του Πούτιν, του Αχμαντινετζάντ. Η Ελλάδα χρειάζεται δράση, όχι εκλογές. Πρέπει να καταργήσουμε την τρόικα, είναι μια ψυχρή, τεχνοκρατική κυβέρνηση. Ολες οι ευρωπαϊκές δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις περνούν κρίση, απαιτείται όμως δημοκρατική λύση. Συμπεριφέρεται σαν τον Ερντογάν. Η Μέρκελ δεν θα μπορούσε να κάνει το ίδιο στη Γερμανία. Δεν γνωρίζω το πρόβλημα με τις άδειες των ιδιωτικών καναλιών, δεν φταίει όμως η Ευρώπη, λύστε το νομοθετικά.
Πράγματα δηλαδή που έκαναν τους εργαζομένους στην αίθουσα σύνταξης ή αλλού να λένε άλλοτε «δυνάμωσέ το», άλλοτε «μας φέρανε και τον Ντάνι;», άλλοτε «είπανε μέχρι ότι η ΕΡΤ έχει χρέος». Στο τέλος, μία εργαζόμενη, ενώ «Ντάνι» έβγαινε από το στούντιο, ανεβασμένη σε ένα τραπέζι τον ακολουθούσε με την κάμερα του κινητού της.

Εκείνος, αφού δήλωσε σε άλλη κάμερα ότι αγνοεί αν η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει παρόμοιες κινήσεις ή ότι η δημοκρατία στην Ευρώπη απλώς είναι άλλοτε στις καλές και άλλοτε στις κακές της, πήρε τον δρόμο προς την έξοδο, χαιρετώντας σχεδόν όποιον συναντούσε. Λίγο νωρίτερα τον είχε ξεπροβοδίσει και ένας εργαζόμενος, βυθισμένος μαζί με τον σαρκασμό του σε έναν καναπέ: «Χαιρετίζω», είχε πει σιγανά, «τα απομεινάρια του Μάη του '68».

Ο αγώνας για την Ευρώπη αρχίζει από την Αθήνα
Κάλεσμα από την Αθήνα «για μια διαφορετική Ευρώπη, για μια διαφορετική Ελλάδα» απηύθυνε στους πολίτες της Ελλάδας αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης ο συμπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.
Στο κείμενο – διακήρυξη που παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ υπογράμμισε ότι «έχουμε ανάγκη από ένα μεταρρυθμιστικό κίνημα, αποφασισμένο να καταπολεμήσει τις δυσλειτουργίες που οδήγησαν τις κοινωνίες μας και την Ευρωπαϊκή Ιδέα στο χείλος της αβύσσου». Οπως πρόσθεσε, είναι στο χέρι μας, ως ευρωπαίοι πολίτες, να αναλάβουμε τον αγώνα για να κατακτήσουμε και πάλι τον δημόσιο χώρο, τον χώρο της δημοκρατίας. Και αυτή η επανάκτηση αρχίζει σήμερα εδώ στην Αθήνα».

Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια