Header Ads

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Το Ελπίς δεν είχε λεφτά για γάζες αλλά έδινε 10,000 τον μήνα σε γιατρό-πρώην βουλευτή

‘Εξοδα πρόκληση για την κάλυψη των εξόδων πρώην βουλευτή-γιατρού από την διοίκηση του ΕΛΠΙΣ! Τη στιγμή που το δημόσιο Νοσοκομείο δεν είχε λεφτά για αναλώσιμα ή γάζες και τσιρότα φρόντιζε να εκταμιεύει ποσό που άγγιζε τις 10.000 ευρώ τον μήνα για να καλύπτει τα έξοδα στην Γενεύη του Διευθυντή του Οδοντιατρικού Τμήματος, κ. Δημήτρη Κρανιά. Ποιος είναι ο κ. Κρανιάς και γιατί μεταφέρθηκε στην Γενεύη όπου αμειβόταν με 10.000 ευρώ τον μήνα με λεφτά του «ΕΛΠΙΣ» είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και αποτελούν μέρος του ρεπορτάζ που ξετυλίγει το healthreportaz.gr.

Καταρχάς να διευκρινίσουμε ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση τα ζητήματα τα οποία εύλογα προκύπτουν είναι ηθικά καθώς η

τοποθέτηση του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κρανιά, στο «Ελπίς» όσο και η μετάθεση του στην μόνιμη αντιπροσωπεία της χώρας μας στην Ελβετία, έγιναν «πατώντας» σε Νόμους.

Είναι όμως ποτέ δυνατόν εν μέσω σκληρού Μνημονίου και περικοπών κονδυλίων από τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, πρώην βουλευτές «πατώντας» επάνω σε Νόμους να τοποθετούνται σε πρωσοπαγείς διευθυντικές θέσεις και σαν να μην φτάνει αυτό στην συνέχεια να μετακινούνται στην Γενεύη με τα έξοδα να καλύπτονται από το Δημόσιο Νοσοκομείο; Ναι είναι!

Βουλευτής δυο ημερών

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, Δημήτρης Κρανιάς, γνωστός οδοντίατρος και πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ. Υπήρξε βουλευτής για δυο ημέρες. Την 1 Σεπτεμβρίου 2009 κατέλαβε την έδρα που άφησε ο παραιτηθείς Γιάννης Μανώλης. Μια ημέρα αργότερα προκηρύχθηκαν εκλογές, ωστόσο ο κ. Κρανιάς δεν εξελέγη. Ωστόσο χάρη στο Νόμο 1759/1988 που πρόβλεπε ότι οι γιατροί που απώλεσαν την βουλευτική τους ιδιότητα να διορίζονται με απόφαση του υπουργού Υγείας στο ΕΣΥ, ο κ. Κρανιάς διορίσθηκε σε προσωποπαγή θέση Διευθυντού του Οδοντιατρικού Τμήματος του «ΕΛΠΙΣ». Έτσι λοιπόν… αξιοποιήθηκε το βουλευτικό αξίωμα των δυο ημερών!Η τοποθέτηση στην Γενεύη δια χειρός Γεωργιάδη

Τον Οκτώβριο του 2012 υπουργός Υγείας ήταν ο νυν αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης. Διοικητής στο «ΕΛΠΙΣ» ήταν ο κ. Θεόδωρος Γιάνναρος. Στις 21 Οκτωβρίου 2013 ο οδοντίατρος-στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας απολαμβάνει ένα ωραίο «δώρο». Δεν είναι άλλο από την τοποθέτησή του στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην Γενεύη. Πρόκειται για προσωπική απόφαση του κ. Αδώνιδος Γεωργιάδη. Την υπογράφουν ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και νυν πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και τότε αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος

Οι αποδοχές του κ. Κρανιά αυξάνονται θεαματικά. Αγγίζουν τις 9.952 ευρώ μηνιαίως καθώς συμπεριλαμβάνονται επιδόματα υπηρεσίας στην αλλοδαπή, επιδόματα κατοικίας και οποιαδήποτε άλλη δαπάνη προκύψει από την απόσπαση. Ποιος τα πληρώνει όλα αυτά; Μα φυσικά ο φορέας προέλευσης, δηλαδή το Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ!

Και 5.000 ευρώ για δαπάνη εγκατάστασης

Στις 26 Νοεμβρίου 2013, ενώ ο κ. Κρανιάς βρίσκεται στην Γενεύη και πληρώνεται με χρήματα του «ΕΛΠΙΣ», ο κ. Γεωργιάδης αποφασίζει την διετή παράταση της θητείας του κ. Γιάνναρου. Το εκπληκτικό όμως είναι ότι μόλις δυο ημέρες μετά την ανανέωση της θητείας ο κ. Γιάνναρος (ο οποίος συχνά πυκνά –και πολύ σωστά- ξεσπάθωνε κατά της οικονομικής ασφυξίας που προκαλούσαν οι Μνημονιακές πολιτικές), αποφασίζει να δαπανηθούν 4.966 ευρώ από τον προυπολογισμό του 2013 του ΕΛΠΙΣ, για ποιον λόγο λέτε; Μα για τα έξοδα εγκατάστασης του κ. Κρανιά στην Γενεύη!


healthreportaz.gr

7 σχόλια:

 1. Αναρτώ την περίφημη ιδεα του Πολάκη για να με φέρει... σε δύσκολη θέση. Ο άνθρωπος, αν, δική του ήταν η εκπληκτικής ευστροφίας, ιδέα, εκτός από ανεπαρκής, είναι και βλαξ ολκής!!!
  Επιθυμω να απαντήσω στο άρθρο σας, με τίτλο: "ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Το Ελπίς δεν είχε λεφτά για γάζες αλλά έδινε 10,000 τον μήνα σε γιατρό-πρώην βουλευτή"
  Με όλο το σεβασμό, αλλά κάποια από τα στοιχεία που παραθέτετε, δεν είναι ακριβή, αλλά αστεία και μυρίζουν από μακρυα... πολάκη...!!!

  Διετέλεσα Διοικητής στο Ελπίς επί έξι χρόνια, χωρίς ποτέ να έχω την εύνοια του Υπουργείου Υγείας, γιατί και υπάκουος δεν ήμουν, και πάντα την γνώμη μου δεν την έκρυβα, αλλά την εξέθετα, πάντα, δημόσια. Το μοναδικό μου προσόν ήταν πως, καμία από τις κυβερνήσεις από το 2010 που ξεκίνησα, μέχρι το τέλος του 2015, που ο Πολάκης με έπαυσε ως "ανεπαρκή” και γελοιοποιήθηκε, ακόμα και μέσα στις Οργανώσεις Αλληλεγγύης, και βουλευτές του ΣυΡιΖα. Δεν με ήθελε, για τον απλούστατο λόγο πως στην ανεπάρκειά του, δεν δεχόταν ανθρώπους που εγραφαν στα παλιά τους υποδήματα, οδηγίες εντολές και ντιρεκτίβες που συγκρούονταν με τη σωστη προστασία και προώθηση της υγείας των πολιτών. Δεν άντεχε κριτική, από ανώτερους του, κατά πολυ, επιστημονικά, ανθρώπους... Κλείνω λέγοντας πως, δεν πρόκειται να επανέλθω, όσο Πολάκηδες βρίσκονται στο Υπουργείο... Χάρη τους έκανα, που δεν παραιτήθηκα από μόνος μου και υποστήριξα, αθελά μου, την επιστημονική του ανυπαρξία!!!!
  Σχετικά με τον κο Κρανιά, τοποθετήθηκε στη συγκεκριμμένη θέση στον ΠΟΥ με υπουργική απόφαση η οποία υποχρεώνει το νοσοκομείο (Ελπίς, ή οποιοδήποτε άλλο), να καλύψει τη μισθοδοσία, τα αεροπορικά εισιτήρια καθώς και τα έξοδα μετεγκατάστασης και απεγκατάστασης.
  Δυστυχώς, ο Διοικητής υποχρεώνεται από το νόμο να υπογράφει, θέλει δε θέλει, με "τυπική" απόφασή του, (και μάλιστα, προηγείται έγγραφο της ΥΠΕ, που δίδει την εντολή), τα έξοδα! Αλήθεια, πόσο ηλίθιος είναι αυτός που έδωσε αυτή τη γελοία πληροφόρηση, και ο πολλά βαρύς Πολάκης, με περηφάνια τα ανήρτησε στο FB. Θα του πρότεινα, να επιτρέψει, καλύτερα, να συνεχιστεί, απρόσκοπτα η ΕΔΕ, για το θάνατο του βρέφους από ουδέτερους γιατρούς που θα αποδώσουν τα του Καισαρος τω Καισαρι... Θα υπάρξουν αρκετές εκπλήξεις... Όσο για μένα, απλά, συνεχίζω να τον αγνοώ ως υπουργοποιημένο αλλά άκρως ανεπαρκή, και ως πολύ κακό ανθρωπάκο!!! Επίσης, καλό είναι να γνωρίζετε πως ο υπουργοποιημένος Πολάκης, διόρισε τον αντικαταστάτη του Κρανιά, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και τις ίδιες, ακριβώς, απολαβές!!! Καταλαβαίνετε, λοιπόν τις “πολάκιες κουταμάρες???”…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΓΩ ΔΙΑΒΛΕΠΩ ΕΝΑΝ ΕΜΠΑΘΗ ΗΤΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΝΩ ΑΚΟΥΕΙ ,ΒΛΕΠΕΙ , ΦΙΛΤΡΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΓΩΠΑΘΗ ΚΑΙ ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ..

   Διαγραφή
  2. ΕΓΩ ΔΙΑΒΛΕΠΩ ΕΝΑ ΕΜΠΑΘΗ ΗΤΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΝΑ ΕΧΘΡΟ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ΠΟΛΑΚΗΣ.

   Διαγραφή
 2. συμπληρώνοντας το προηγούμενο σχόλιο, με το ότι, όλα τα έξοδα, που ο Διοικητής Νοσοκομείων υπογράφουν για τα έξοδα κάθε αποσπασμένου στο εξωτερικό δημοσίου υπαλλήλου, με "τυπική" απόφασή τους, προέρχονται από ξεχωριστά κονδύλια του Υπουργείου Οικονομικών!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΥΨΗΛΟΦΡΟΝΑ ΦΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΣΙΩΠΟΥΣΑΤΕ;;;

   Διαγραφή
 3. Dr theo g. Καληνύχτα! Χαχα αχαχαχαχ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΚΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΡΠΑΕΙ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή