Header Ads

Μετά την καρατόμηση της Κ. Παπακώστα, «κάποιοι ενδεχομένως δεν είδαν με καλό μάτι» τον Ι. Φωτήλα

Για τον απόηχο της καρατόμησης της αναπληρώτριας τομεάρχη Υγείας Κατερίνας Παπακώστα επειδή είπε ότι η ΝΔ δεν είναι καλό να έχει αντιπρόεδρο ελεγχόμενο για σκάνδαλα από την εξεταστική της Βουλής, αλλά και την τοποθέτηση του πρώην στελέχους του Ποταμιού Ιάσονα Φωτήλα στη θέση της, μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης Στο Κόκκινο και τους Προκόπη Αγγελόπουλο και Γιώργο Τραπεζιώτη.

Ο καθένας ερμηνεύει διαφορετικά τα όσα έγιναν, αλλά «ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να διορίζει το επιτελείο του και τη "σκιώδη" κυβέρνηση των τομεαρχών, όπως ο πρωθυπουργός το υπουργικό του συμβούλιο», υποστήριξε ο κ. Αναστασιάδης.

Κατά τον ίδιο, το θέμα της αποπομπής της κ. Παπακώστα είναι περισσότερο θέμα που δημιούργησαν τα ΜΜΕ και λιγότερο προβλημάτισε το εσωτερικό του κόμματος. «Έχει κλείσει ήδη και βλέπουμε μπροστά, έχουμε ανοιχτά θέματα και ενδεχόμενα, δεν θα μπούμε σε λογική εσωστρέφειας, να αλληλοσπαρασσόμαστε», όπως είπε.

Επιλογή Μητσοτάκη, αλλά κάποιοι μπορεί μην είδαν με καλό μάτι τον κ. Φωτήλα
Για την επιλογή του κ.Φωτήλα στη θέση της αποπεμφθείσας κ.Παπακώστα, την οποία καυτηριάζει σήμερα και μερίδα του δεξιού Τύπου, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι «αυτό είναι ένα θέμα που εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του προέδρου ... βεβαίως και υπάρχουν και άλλα στελέχη, με πολύ περισσότερα χρόνια παρουσίας από ότι ο κ.Φωτήλας, αλλά δεν είναι αυτός ο τρόπος επιλογής ενός ατόμου σε κομματική θέση», αν και παραδέχθηκε ότι «ενδεχομένως κάποιοι να μην το είδαν με καλό μάτι».

Η δημοσιοποίηση απόψεων... αντίκειται στις αρχές της ΝΔ

Ο ίδιος σημείωσε ότι η κ. Παπακώστα «έχει τις δικές της απόψεις για τα θέματα αυτά ... είχε μία άποψη και τη δημοσιοποίησε», αλλά «θεωρήθηκε ότι αντίκειται στις αρχές του κόμματος» και ο κ. Μητσοτάκης «προτίμησε να την αντικαταστήσει», προσθέτοντας ότι «δεν χρειάζεται να μεγαλοποιούνται τα πράγματα.

Απέφυγε να σχολιάσει εξάλλου το αν η κίνηση αυτή ήταν άδικη: «το αν είναι άδικη ή δίκαιη θα κριθεί ... η επιλογή προσώπου δικαιώνει ή δεν δικαιώνει τον ίδιο τον πρόεδρο. Ο πρόεδρος θέλει να στείλει ένα μήνυμα στην κατεύθυνση της ηρεμίας».

Όπως είπε, «υπάρχουν όργανα όπου κανείς μπορεί να εκφράσει την άποψή του ... η κ. Παπακώστα θα όφειλε την διαφορετική άποψή της να την εκφράσει μέσα στα όργανα», ειδικά σε μία εποχή που η ΝΔ προηγείται δημοσκοπικά, «χωρίς καμία δημοσιοποίηση».

Η επίμαχη θέση και η αντίδραση της κ.Παπακώστα στην καρατόμηση
Υπενθυμίζεται ότι η «δημοσιοποίηση» που τελικά οδήγησε στην καρατόμηση της κ. Παπακώστα έγινε το περασμένο Σάββατο μέσω facebook. Εκεί, η πρώην (πλέον) αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας είχε κάνει το... λάθος να προτείνει να εγκαταλείψει την αντιπροεδρία της ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως πρώην υπουργός Υγείας, όσο είναι σε εξέλιξη οι εργασίες της εξεταστικής για τα σκάνδαλα (και) της συγκεκριμένης περιόδου:

«Αφού ευχηθώ, Καλή Ανάσταση, και στον Άδωνι θέλω να τονίσω ότι η μέρα σήμερα είναι μεγάλη για την Χριστιανοσύνη για να απασχολεί με τα θέματα του ...επειδή όμως πιστεύει ότι ,ως αντιπρόεδρος, βάλλεται θα συμφωνήσω και θα του προτείνω το αυτονόητο ...έως ότου κλείσει η εξεταστική τις εργασίες της να απεκδυθεί από τον θεσμό. Επίσης η παράταξη δίνει τις μάχες και δέχεται τις επιθέσεις ,να τονίσω ότι εδώ διαφωνώ με την προσωπική αναφορά του...τέλος, κανείς δεν είναι πολυτιμότερος της παράταξης στην οποία έχουμε την παράδοση, ο βίος και τα έργα μας να μην την εκθέτουν...», ανέφερε η σχετική ανάρτηση.

Χτες και μετά την «καρατόμησή» της η ίδια με νέα ανάρτηση η ίδια αφενός αποδέχθηκε την απόφαση Μητσοτάκη και αφετέρου ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Φωτήλα, χωρίς να ανεβάσει τους τόνους:

«Σχετικά με την απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για την αντικατάστασή μου από την θέση της αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας, δηλώνω πως είμαι πάντοτε στην διάθεσή του, τις αποφάσεις του οποίου σέβομαι.

Είμαι και παραμένω μάχιμος στρατιώτης κάτω από την σημαία της Νέας Δημοκρατίας από την αρχή και δίχως αμφιταλαντεύσεις. Ανήκω σε μία μεγάλη ιστορική παράταξη, η οποία είναι η ελπίδα των Ελλήνων, την οποία υπηρετώ με γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας και της Ελληνικής κοινωνίας σε άγριους καιρούς.

Εύχομαι καλή επιτυχία στον κ. Ιάσωνα Φωτήλα», ανέφερε σχετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια