Header Ads

Απαγορεύτηκε η συγκέντρωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια - Η ΝΔ ζητά παραίτηση Τόσκα και ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τον «αυτοεξευτελισμό» της

Με απόφαση του ενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, υποστράτηγου Αλκιβιάδη Ασημακόπουλου, απαγορεύτηκαν οι αυριανές προγραμματισμένες συγκεντρώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) στα Εξάρχεια και αναρχικών συλλογικοτήτων στο Κολωνάκι.

Η απαγόρευση ισχύει από αύριο Πέμπτη το πρωί στις 6, μέχρι τα μεσάνυχτα.

Μετά την ανακοίνωση της απόφαση η ΝΔ ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

Η απόφαση αναφέρει:

Δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα εως την 24:00 ώρα της Πέμπτης 29-06-2017, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς: Λ. Αλεξάνδρας & Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), αριστερά Πατησίων (28ης Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων και των δυο ρευμάτων κυκλοφορίας αυτής), αριστερά Χαλκοκονδύλη, δεξιά Κάνιγγος, αριστερά Βερανζέρου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Κανάρη, Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (όλη η επιφάνεια της Πλατείας και τα εφαπτόμενα πεζοδρόμια αυτής), συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ, αριστερά Μαρασλή, δεξιά Σουηδίας, αριστερά Αναπήρων Πολέμου, δεξιά Μ. Μερκούρη, αριστερά Κόνιαρη, αριστερά Λ. Αλεξάνδρας έως τη συμβολή της με την Πατησίων (28ηςΟκτωβρίου), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της περιοχής.

Η πραγματοποίηση ή η απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης ή πορείας στην εν λόγω περιοχή κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο, οι δε συμμετέχοντες σε τέτοια συνάθροιση ή πορεία θα διώκονται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 171 Π.Κ. και άλλων συναφών διατάξεων.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ ξεπέρασε και το δικό της όριο αυτοεξευτελισμού

H ΝΔ επιβεβαιώνει ποιος ήταν ο εμπνευστής και διοργανωτής της προβοκάτσιας, ξεπερνώντας και το δικό της όριο αυτοεξευτελισμού, είναι το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την πρόθεση της ΠΟΑΣΥ να διοργανώσει εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η ΝΔ και ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρούσαν τις προηγούμενες μέρες να πείσουν ότι δεν έχουν σχέση με την συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια. Σήμερα, και λίγα μόλις λεπτά μετά την απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής για την απαγόρευση της συγκέντρωσης, με ανακοίνωσή της, η ΝΔ επιβεβαιώνει ποιος ήταν ο εμπνευστής και διοργανωτής της προβοκάτσιας.

Αυτό το ξέραμε και δεν μας εκπλήσσει. Όμως, το να μιλά για αυταρχισμό η πολιτική δύναμη που είχε διαλύσει βιαίως δεκάδες ειρηνικές συγκεντρώσεις πολιτών, είχε χρησιμοποιήσει άσκοπα τόνους χημικών και λειτουργεί ως πλυντήριο της Χρυσής Αυγής, ξεπερνάει ακόμη και το δικό της όριο αυτοεξευτελισμού. Για να μη μιλήσουμε για την παραπομπή σε «άλλες εποχές», όταν αυτή γίνεται από το κόμμα των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη. 

Η δημιουργία κλίματος τεχνητής έντασης, ο καιροσκοπισμός και τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δεν ξεγελάνε κανέναν.

Υπουργείο Προ.Πο.: Η ΝΔ θέλει να κρύψει ότι υποθάλπει τεχνητές κρίσεις αλλά δεν μπορεί


«Η Νέα Δημοκρατία θέλει να κρυφτεί, αλλά πλέον δεν μπορεί», είναι το σχόλιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο κάλεσμα της ΝΔ για παραίτηση του Νίκου Τόσκα, έπειτα από την απαγορευση της εκδήλωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια και των αναρχικών στο Κολωνάκι..

«Η ΝΔ υποθάλπει τεχνητές κρίσεις με μορφή ‘ανταρτοπολέμου’ προσβλέποντας σε μικροκομματικά οφέλη.Οι προσπάθειές της πέφτουν στο κενό. Η χώρα θα προχωρήσει. Οι πολίτες καταλαβαίνουν», συνεχίζει το υπουργείο στην ανακοίνωση του.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του υπουργείου έρχεται ως απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ για την απαγόρευση από την Αστυνομία της προγραμματισμένης για αύριο εκδήλωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια με θέμα «Ανοιχτές και ελεύθερες πόλεις», στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Η σημερινή απόφαση απαγόρευσης της αυριανής συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ αποτελεί επισφράγιση της συνολικής αποτυχίας της Κυβέρνησης και στον τομέα της ασφάλειας. 

Για πρώτη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο. 

Η απόφαση είναι πρόκληση για την δημοκρατική ελληνική κοινωνία. Για κάθε πολίτη αυτής της χώρας που θέλει να αισθάνεται ελεύθερος και ασφαλής. Παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε αντιλήψεις αυταρχισμού. 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα με σαφήνεια. Συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των αστυνομικών και εξέφρασε τις σοβαρές επιφυλάξεις του για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία τους. 

Επισήμανε, όμως, ότι η Πολιτεία έχει υποχρέωση να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την έκφραση του δικαιώματος τους από τη στιγμή που έχει ληφθεί η νόμιμη άδεια για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης. 

Ο κ. Τόσκας αν είχε στοιχειώδη ευθιξία σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί. 

Αλλά προφανώς ακολουθεί το παράδειγμα του κ. Τσίπρα...».Δεν υπάρχουν σχόλια