Header Ads

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι πολιτικοί που ζητούσαν ρουσφέτια στο Ντυνάν (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Αποτέλεσμα εικόνας για Α. Μαρτίνης: Να ανοίξουν οι λογαριασμοί στελεχών του Ντυνάν
Το πάρτι των ρουσφετιών στο Ντυνάν αποκαλύφθηκε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία. Όλη η "καλή πολιτική κοινωνία" εμφανίζεται σε έγγραφο που απέστειλε η διοίκηση του Ντυνάν στην Εξεταστική να προτείνει ονόματα για διορισμό στο νοσοκομείο Ντυνάν!

Το έγγραφο, που αποκαλύπτει η "Αυγή", αφορά την περίοδο 1999-2000 και επιβεβαιώθηκε μετά από πολλές προσπάθειες από τον Ανδρέα Μαρτίνη ο οποίος κατέθεσε χθες για τρίτη ημέρα.

Ποιοι ζητούσαν διορισμούς

Τα ονόματα εκείνων που ζητούσαν διορισμούς και περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στη λίστα είναι: Μητσοτάκης, Σαμαράς, Σημίτης, Μπακογιάννη, Βενιζέλος, Αβραμόπουλος, Καρατζαφέρης, Δήμας, Μεϊμαράκης, Μιχαλολιάκος (πρ. βουλευτής ΝΔ), Μαρκογιαννάκης, Αχιλλέας Καραμανλής, Σιούφας, Λιάπης, Μανιάτης, Κυπραίου, Παπαϊωάννου, Βαρβιτσιώτης, Σαλμάς, Γιακουμάτος, Πατούλης, Μπεχράκης, Βουδούρης, Τσιπλάκος, Κουρουμπλής. "Ο Κουρουμπλής επί ΠΑΣΟΚ ήταν κάθε τόσο στο γραφείο μου και όταν πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να με βρίζει", είπε ο Α. Μαρτίνης.

"Όλοι αυτοί σας ζήτησαν διορισμούς;", ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας. "Άλλοι μου ζητούσαν και άλλοι το θεωρούσαν τσιφλίκι (σ.σ το Ντυνάν)", απάντησε ο Α. Μαρτίνης με τον Δ. Βέττα να ζητά "μία καθαρή απάντηση, ναι ή όχι". "Ναι. Μερικοί από αυτούς ναι.", παραδέχθηκε ο Α. Μαρτίνης.

Μετά από ερωτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βέττα που διάβασε τα ονόματα των "επιφανών" της πολιτικής ζωής ο προφυλακισμένος σήμερα πρ. πρόεδρος του Ντυνάν είπε ότι ότι "άλλοι το ζητούσαν" όμως άλλοι θεωρούσαν το Ντυνάν "τσιφλίκι τους". Μάλιστα για να αντιστρέψει τις εντυπώσεις λίγο αργότερα σημείωσε ότι ο Κώστας Σταϊκούρας (τότε διευθυντής της ΝΔ και πατέρας του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα) "δεν ερχόταν μόνο για την Φθιώτιδα αλλά κουβαλούσε όλα τα αιτήματα του κόμματος"!

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της συνεδρίασης ο προφυλακισμένος πρ. πρόεδρος του Ντυνάν είχε δηλώσει απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά ότι "οι δύο καταστάσεις δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο δικής μου επαλήθευσης διότι δεν τις έχω δει".

Το έγγραφο υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα του Ντυνάν Χρήστο Φαραντάτο, υποστράτηγο ε.α., ο οποίος έχει διορισθεί επί υπουργίας Άδωνι Γεωγιάδη και την ασκούσα χρέη προέδρου αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν Θεοδώρα Παπαδάκη. Περιλαμβάνει κατάλογο των εργαζόμενων και τις σχέσεις εργασίας τους όπως και κατάλογο με τις δωρεάν νοσηλείες.

Αντ. Μπαλωμενάκης: Το σύμπαν του ρουσφετιού

"Από τα στοιχεία που έχουν έρθει προκύπτουν καταπληκτικά πράγματα. Είναι αλφαβητικά, σε στήλες και υπάρχει στήλη που γράφει "ενδιαφερόμενος". Δεν υπάρχει όνομα που δεν έχει ενδιαφερόμενο. Αυτό ήταν το σύστημα και αυτό το σύστημα θέλετε να υπερασπιστούμε; Ανοίξαμε την στήλη της κολάσεως", τόνισε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης και πρόσθεσε εμφατικά: "ήταν το σύμπαν του ρουσφετιού".

Σπ. Λάππας: Πελατειακό κράτος

"Αποτυπώνεται η έκταση της τεράστιας διαφθοράς ενός κράτους που δεν είναι ευνομούμενο. Υπουργοί και πολιτικοί εδώ και δεκαετίες δεν έκαναν τίποτα άλλα παρά καλλιεργούσαν το πελατειακό σύστημα της ανομίας", τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας.

Μόλις ακούσθηκαν τα ονόματα οι βουλευτές της ΝΔ άρχισαν να οχλοβοούν με τον Χρήστο Μπουκώρο να φωνάζει "είστε σε διατεταγμένη υπηρεσία". "Σας το επιστρέφω. Αν δεν είχατε σπάσει την συμφωνία μας δεν θα είχαμε φτάσει εδώ. Ανοίξατε πρώτοι τον λάκκο των λεόντων", του απάντησε ο Α. Μπαλωμενάκης.

Σε κατάσταση αμηχανίας βρέθηκε η ΝΔ.


ΝΔ: Προτάθηκαν εν αγνοία τους!!!


Ο Χρ. Μπουκώρος ισχυρίσθηκε ότι "μπορεί κάποιοι να έχουν προταθεί εν αγνοία τους"! Και ο Γ. Γεωργαντάς ισχυρίσθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι η λίστα μπορεί να είναι πλαστή. "Αφού λέτε ότι είναι πλαστή γιατί την επικαλείστε αποσπασματικά;", του απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία και ο Γιάννης Γκιόλας αναρωτήθηκε: "17.000 ονόματα τα κατέβασε από το μυαλό του ο Μαρτίνης;".

Επισημαίνεται ότι αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολιζόταν να μην χρησιμοποιήσει την λίστα, όμως οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ έσπασαν την άτυπη συμφωνία αναφέροντας ότι μέσα στη λίστα είναι ο Παναγιώτης Κπουρουμπλής! Έτσι ο Α. Μπαλωμενάκης τους επεσήμανε ότι "εμείς δεν συσχετίσαμε ονόματα πολιτικών με διορισμούς. Όμως όταν τίθενται ονόματα εδώ η συμφωνία διαρρηγνύεται".

Νωρίτερα ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος είχε ανεβάσει στο twitter του δύο σελίδες στις οποίες οι ενδιαφερόμενοι ήταν οι "Χρήστος Βερελής" (ενδεχομένως ο πρ. υπουργός του ΠΑΣΟΚ) και η "Κυπραίου" (ενδεχομένως η Σάκη Κυπραίου επί δεκαετίες διευθύντρια του γραφείου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και μέλος του ΔΣ του Ντυνάν).

Δείτε τις λίστες ρουσφετιών : 
ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια