Header Ads

Οργανωμένοι ναζιστές πίσω από την επίθεση κουκουλοφόρων στο Μενίδι

Σε ανάληψη ευθύνης για την επίθεση κατά Ρομά στο Μενίδι, προχώρησε ναζιστική οργάνωση με το όνομα «Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές». Πρόκειται για μία μικρή αλλά σκληρή ναζιστική οργάνωση, η οποία επιχειρεί μα εκμεταλλευτεί την απουσία από τον πεζοδρόμιο των ταγμάτων εφόδου τα οποία η Χρυσή Αυγή υποχρεώθηκε να αποσύρει λόγω της δίκης της.

Στις 14 Ιουνίου, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», οι ΑΜΕ καυχιόνταν στο μπλόγκ τους ότι «οι συναγωνιστές της οργάνωσης είναι για έκτη ημέρα και πολεμούν δίπλα δίπλα με τους ηρωικούς κατοίκους του Μενιδίου…Φυσικά ο ‘χώρος’ μας έχει χαθεί κάπου στο πληκτρολόγιο σε γραφεία οι ΑΜΕ/C18 είναι οι μόνοι που είναι δίπλα στους κατοίκους εξάλλου δεν χρειαζόμαστε και άλλους [τα] καταφέρνουμε μια χαρά…οι πρεζέμποροι γύφτοι και η αστυνομία μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο, εμείς τους απαντάμε δεν φεύγουμε εάν δεν καταστρέψουμε και το τελευταίο σπίτι μεγαλοπρεζέμπορα που είναι φτιαγμένο από Θάνατο».

Την ανάληψη αυτή για τα τυφλά ρατσιστικά χτυπήματα συνόδευαν και φωτογραφίες με σβάστικες, κέλτικους σταυρούς, ρατσιστικά συνθήματα και την υπογραφή ΑΜΕ σε τοίχους. Μάλιστα, το Σάββατο 17 Ιουνίου, οι ΑΜΕ αναδημοσίευσαν και την ανάρτηση στο Facebook ομοιοιδεατών τους από την Κύπρο, οι οποίοι επευφημούσαν την εγκληματική δράση των Ανένταχτων Μαιάνδρων Εθνικιστών στο Μενίδι, δημοσιοποιώντας και φωτογραφίες από τη δράση τους, στην οποία απεικονίζονται οι κουκουλοφόροι να επιτίθενται με μολότοφ σε σπίτια Ρομά.


Αυτό που είναι σαφές είναι πως οι Μαίανδροι, είτε προέρχονται είτε όχι από τους κόλπους της Χρυσής Αυγής,προσπαθούν να τη μιμηθούν. Πέραν του συμβόλου της, του μαιάνδρου και η δομή των ΑΜΕ, όπως την παρουσιάζουν οι ίδιοι, είναι πιστή αντιγραφή της δομής της Χρυσής Αυγής. «Μια ριζοσπαστική οργάνωση όπως η δική μας, αποτελεί αντανάκλαση του ηγήτορός της. Ο ηγήτωρ είναι αυτός που πυροδοτεί τον εμπρηστικό μηχανισμό που έχει κάθε μέλος της οργανώσεως στο νου του […] Οι δύο αρχηγοί τελούν υπό τας διαταγάς του ηγήτορος. Κάτωθεν αυτών υπάρχουν ομαδάρχες που αποτελούν δόκιμους υπαρχηγούς, οι οποίοι τελούν υπό τις διαταγές δύο υπαρχηγών παρά τω αρχηγώ. Κάθε αγωνιστής που ανήκει ψυχή και σώματι στους ΑΜΕ έχει υποταχθεί στον σκοπό της οργανώσεως».

Όλα αυτά τα λέει ο ανώνυμος αρχηγός των ΑΜΕ σε συνέντευξή του στον εθνικιστικό ιστότοπο «Hellenic NS» στις 31/10/2016 λέγοντας ακόμα πως » οι ΑΜΕ επιχειρούμε ως στρατιωτικό σώμα». Με λίγα λόγια οι Μαίανδροι αντιγράφουν πιστά από τη Χρυσή Αυγή τη ναζιστικής της συγκρότηση. Αντιγράφουν δηλαδή όλα εκείνα τα στοιχεία που περιγράφονται αναλυτικά στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο εξηγεί γιατί η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και παραπέμπει τα ηγετικά στελέχη στη μεγάλη δίκη.

Σε αντίθεση βέβαια με τη Χρυσή Αυγή, που αρνείται τη ναζιστική της ιδεολογία, οι Μαίανδροι δεν νιώθουν την ανάγκη να κρύψουν οιτ είναι ναζιστές, ενώ όπου βρεθούν εξυμνούν τον Περίανδρο και διαλαλούν οτι ταυτίζονται με τον παλιό υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής.

Οι ΑΜΕ είναι ξεκάθαροι σε σχέση με τις επιδιώξεις τους: «Βρισκόμαστε σε αδιάκοπο πόλεμο με την Δημοκρατία και όσους την αποτελούν» ενώ εκτοξεύουν ευθείες απειλές σε όσους θεωρούν εχθρούς: » Με την οργάνωση μας κάναμε πράξη το ‘ Ήρθε ο καιρός να φοβηθούν’. Και φοβήθηκαν, και φοβούνται και θα φοβηθούν πάρα πολύ στο μέλλον. Ο φόβος των εχθρών μας δεν αρκεί, ούτε είναι αφροδισιακό. Ο φόβος είναι μονάχα η τελευταία ελπίδα για να μετανοήσουν. Διαφορετικά ο πήχη θα ανέβει πολύ ψηλά και τότε θα έχουν την ευθύνη και ‘ότι ήθελε προκύψει’ «.

πηγή: Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια