Header Ads

Αλ. Τσίπρας: Με επιτυχία η επιστροφή στις αγορές«Οι επενδυτές καλωσορίζουν τα ελληνικά ομόλογα»

«Η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές με έναν επιτυχημένο τρόπο και αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα και το πιο ουσιαστικό βήμα, προκειμένου να ολοκληρώσουμε τη δυσάρεστη περιπέτεια του μνημονίου» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί.
 
 
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, οι πληροφορίες σχετικά με τα ελληνικά ομόλογα είναι πολύ καλές και «οι επενδυτές καλωσορίζουν τα ελληνικά ομόλογα».

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «τώρα είναι η ώρα να συζητήσουμε για το μέλλον της Ελλάδας, για το πώς θα συνεργαστούμε, ώστε να εργαστούμε, προκειμένου τον επόμενο χρόνο να ολοκληρωθεί επιτυχημένα το πρόγραμμα και να προσπαθήσουμε να σχεδιάσουμε για την επόμενη μέρα, για την Ελλάδα της μετά το πρόγραμμα περιόδου».

Καταλήγοντας, εμφανίστηκε βέβαιος ότι «όπως πάντα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι ο καλύτερος σύμμαχος και εταίρος για να οργανώσουμε επιτυχημένα την επόμενη ημέρα για την Ελλάδα».

Μοσκοβισί: Διανύσαμε πολύ δρόμο, βλέπουμε τώρα το φως

Ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται στην Αθήνα σήμερα, συμπληρώνοντας ότι διάλεξε τη σημερινή ημέρα γιατί είχε το προαίσθημα ότι κάτι θα συμβεί.

«Αυτό έγινε εφικτό από τα πολύ θετικά μηνύματα που υπήρχαν: τη συμφωνία του Eurogroup του Ιουνίου, την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, τη συμφωνία του ΔΝΤ,τα αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε.

«Συνεπώς», υπογράμμισε, «είναι η ώρα να δοκιμάσουμε στις αγορές και ελπίζω και πιστεύω ότι θα είναι επιτυχημένη η δοκιμή». «Και είναι τώρα η ώρα να σχεδιάσουμε την υπόλοιπη δουλειά για να ολοκληρώσουμε επιτυχημένα το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018, ώστε η Ελλάδα να είναι κανονικός εταίρος στην Ευρωζώνη», συνέχισε.

Ο επίτροπος διαβεβαίωσε τον Πρωθυπουργό ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι εκεί ως πλήρης εταίρος και ως φίλος-σύμμαχος της Ελλάδας».

«Κάναμε πολλά, διανύσαμε πολύ δρόμο, βλέπουμε τώρα το φως», ανέφερε και επισήμανε ότι «η ανάπτυξη είναι πολύ καλύτερα από ό,τι ήταν πριν. Νομίζω μπορεί να είναι 1,8% αν όχι παραπάνω φέτος, 2,5% την επόμενη χρονιά και αυτή είναι η συνθήκη για να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας για τους Έλληνες».

Μετά τη συνάντηση ο Μοσκοβισί είπε ότι «η εμπιστοσύνη επανέρχεται και χρειάζεται να εργαστούμε μαζί, χέρι-χέρι, με την ελληνική κυβέρνηση για να οικοδομήσουμε μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε μια έγκαιρη επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος».

«Δύο χρόνια μετά, είμαστε ένα βήμα πριν από το να οικοδομήσουμε μια ιστορία επιτυχίας, και μια ιστορία επιτυχίας για την Ελλάδα θα είναι μια ιστορία επιτυχίας για την Ευρώπη», συνέχισε.

Όσον αφορά στην πορεία από εδώ και πέρα, ο Ευρωπαίος επίτροπος υπογράμμισε ότι ο δρόμος ήδη υπήρξε πολύ δύσκολος και τόνισε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα ζητήσουμε για το υπόλοιπο πρόγραμμα νέα μέτρα τόσο δυσκολα όσο εκείνα που ήταν αναγκαια για την ολοκλήρωση της β αξιολόγησης».

Επισήμανε ότι η γ' αξιολόγηση αφορά κυρίως υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που ήδη έχουν υιοθετηθεί.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αναφέρεται:

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Υποδεχόμενος τον Ευρωπαίο Επίτροπο, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε πως η επίσκεψή του στη χώρα μας πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερη μέρα, κατά την οποία η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές, γεγονός που αποτελεί ορόσημο στο δρόμο για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και την οριστική έξοδο από την κρίση.

Ο κ. Μοσκοβισί αναφέρθηκε στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης από την Ελλάδα, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, της απόφασης του Eurogroup για το ελληνικό χρέος, της εξόδου της χώρας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος και την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

Ο Πρωθυπουργός και ο κ. Μοσκοβισί συμφώνησαν πως είναι απαραίτητη η προετοιμασία της διαδικασίας επιτυχούς και οριστικής ολοκλήρωσης του προγράμματος, καθώς και της επόμενης ημέρας, με στόχο η Ελλάδα και η ελληνική οικονομία να επιστρέψουν πλήρως στην κανονικότητα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Επίτροπος Μοσκοβισί εξέφρασε την ισχυρή υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως σταθερού εταίρου και συμμάχου της Ελλάδας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια