Header Ads

Aναταράξεις στη ΝΔ και εμπόδια στον πολιτικό σχεδιασμό του Μητσοτάκη


Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να ξεδιπλώσει το πρόγραμμά του για τους κοινωνικά αδύνατους ενόψει και του τρίτου προσυνεδρίου του κόμματος την Τετάρτη, είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίσει καταστάσεις που είτε προκαλούν αναταράξεις στο εσωτερικό της ΝΔ είτε δημιουργούν εμπόδια στην προώθηση της δικής του πολιτικής ατζέντας στην αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι δηλώσεις του Κώστα Μίχαλου από τη συχνότητα του ραδιοφώνου 24/7 που εξέφρασε τη διαφωνία του για το γαλάζιο αίτημα των εκλογών λέγοντας ότι πρόωρες εκλογές θα έφερναν αποσταθεροποίηση αλλά και η θετική εκτίμησή του για την πορεία της τρίτης αξιολόγησης ενόχλησαν το Μοσχάτο. Παρά το γεγονός ότι στη ΝΔ δεν σχολιάζουν επισήμως της δηλώσεις του κ. Μίχαλου, εντούτοις ορισμένα στελέχη της θέτουν ευθέως το ερώτημα «τι κόμμα θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές;».

Την ίδια στιγμή φαίνεται πως η ηγεσία της ΝΔ επιζητά την δημόσια επαναβεβαίωση πως οι σχέσεις του κ. Μητσοτάκη με το καραμανλικό στρατόπεδο είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι στο Μοσχάτο είδαν εξόχως θετικά το γεγονός ότι ο βουλευτής Σερρών και τομεάρχης υποδομών Κώστας Καραμανλής δήλωσε ότι «είναι ίσως η μόνη περίοδος στην ιστορία της ΝΔ, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν υπάρχουν προβλήματα και διαφορετικές γραμμές εντός της ΝΔ» (Αθήνα 9,84), ερμηνεύοντας παράλληλα το σύνολο των δηλώσεών του στη συγκεκριμένη συνέντευξη και ως στήριξη του προέδρου της ΝΔ στην επιλογή του να διαγράψει την Κατερίνα Παπακώστα.

Οι διεργασίες αυτές σχετίζονται από ότι φαίνεται και με παράλληλες κινήσεις στο εσωτερικό της ΝΔ. Πολιτικό και ειδικότερα εσωκομματικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι δύο πάλαι ποτέ εσωκομματικοί αντίπαλοι όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο πρώην γραμματέας της ΝΔ Αντρέας Παπαμιμίκος έκαναν κοινή πολιτική εμφάνιση σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, με τον κ. Μεϊμαράκη να χαρακτηρίζει «εξιλαστήριο θύμα» άλλων τον κ. Παπαμιμίκο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ μετά την εσωκομματική του ήττα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε αποστασιοποιηθεί από κεντρικές πολιτικές επιλογές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ταυτόχρονα η κινητικότητα του Άδωνι Γεωργιάδη και του Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται επίσης σε πλήρη εξέλιξη στο παρασκήνιο. Άλλωστε ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε στο στόχαστρο προ ημερών του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ όταν ο τελευταίος τον χαρακτήρισε «γιαλατζί λαϊκιστή», γεγονός που είχε προκαλέσει τη μήνη του Αντώνη Σαμαρά και υποχρέωσε τον Λευτέρη Αυγενάκη στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας να κάνει εν είδη αυτοκριτικής λόγο για μονταζιέρα του ΣΥΡΙΖΑ συνιστώντας στα στελέχη της ΝΔ να είναι προσεκτικά στο δημόσιο λόγο τους.

Πάντως προς ώρας το μεγαλύτερο αγκάθι για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί η υπόθεση Αυγενάκη ο οποίος βρίσκεται καθημερινά στο στόχαστρο της κυβέρνησης μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για συνομιλίες και σχέσεις με μέλη εγκληματικών οργανώσεων. Ο γραμματέας της ΝΔ απάντησε χτες με εξώδικο διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται ενώ επέμεινε στην προαναγγελία της προσφυγής του στη δικαιοσύνη.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια