Header Ads

Ξέσπασε «πόλεμος» στους κόλπους της Κεντροαριστέρας

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου στάθηκε αφορμή για να ξεσπάσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των υποψήφιων αρχηγών και των υπόλοιπων εμπλεκομένων στις διεργασίες της Κεντροαριστεράς. Γιώργος Καμίνης και Φώφη Γεννηματά, αντάλλαξαν αιχμές και σχόλια, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα δηκτικό ύφος.

Από τις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος αρχηγός για τον νέο φορέα θέλησε να παρέμβει για το θέμα της ψηφοφορίας στη Βουλή, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για την απουσία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Σε ένα θέμα που αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα και στηρίζεται σε σύγχρονες επιστημονικές αντιλήψεις η παράταξη εμφανίσθηκε και διχασμένη και μερικώς απούσα» τόνισε και πρόσθεσε «η ενότητα δεν κινδυνεύει όταν αναδεικνύουμε και συζητάμε τα θέματα που προκύπτουν. Ίσα ίσα η τόλμη του διαλόγου είναι η δύναμη μας, δεν κρυβόμαστε όπως η Ν.Δ. ή οι σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από προσχήματα».

Ο Γιώργος Καμίνης ήταν επικριτικός απέναντι στη στάση που τήρησε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ λέγοντας πως «δεν είναι η πρώτη φορά που απουσιάζει από μία κρίσιμη ψηφοφορία, κάτι που δείχνει πως είναι φυγόμαχη».

Οι δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων δεν έμειναν ασχολίαστες από τη Φώφη Γεννηματά που περιοδεύει στην Κρήτη. «Είναι επιλογή μου και απόφασή μου να πράξω ό,τι είναι αναγκαίο για να κρατηθεί ψηλά το επίπεδο της προεκλογικής περιόδου. Γι' αυτό και δεν θα απαντώ σε κάθε είδους προκλήσεις και μικρότητες, που αποσκοπούν μόνο σε προσωπική προβολή» απάντησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνιστώντας ψυχραιμία και μέτρο για «να διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξης».
Σε άλλο μήκος κύματος...

Ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για το νέο φορέα Σταύρος Θεοδωράκης, διαφοροποιήθηκε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και υπερψήφισε το επίμαχο άρθρο 3 που αφορούσε το ηλικιακό όριο για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Από το βήμα της Βουλής στηλίτευσε τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που υιοθέτησε την άποψη «να μην ψηφίζουμε τίποτε που δεν ψηφίζουν οι ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛΛ.».

«Όταν κινδυνεύει η χώρα, όπως το καλοκαίρι του 2015, και όταν μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα, όπως σήμερα, εμείς δεν κρυβόμαστε. Ψηφίζουμε χωρίς μικροκομματικούς υπολογισμούς, χωρίς παζάρια», υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Πολυδιάσπαση

«Η εικόνα πολυδιάσπασης των προοδευτικών δυνάμεων στη Βουλή αποδεικνύει ότι είναι άμεση ανάγκη να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην ανασύνθεση και ενοποίηση του χώρου της Κεντροαριστεράς», υποστήριξε με τη σειρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης που διεκδικεί την αρχηγία του νέου φορέα.

Αιχμηρός κατά της Φώφης Γεννηματά εμφανίσθηκε ο Γιάννης Ραγκούσης. Μιλώντας «Πρακτορείο 104,9 fm» εξέφρασε τη δυσαρέσκεια, διότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «σιώπησε στην ωμή παρέμβαση της Εκκλησίας που προσπάθησε να ποινικοποιήσει την άποψή μου».

Να σημειώσουμε πως από τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, απουσίαζαν οι Γιάννης Μανιάτης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που επίσης διεκδικούν την αρχηγία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος ψήφισε το νομοσχέδιο του υπουργείο Δικαιοσύνης στο σύνολό του.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια