Header Ads

Χρήσιμες οδηγίες και το πρόγραμμα της εκδρομής τιμής και μνήμης στη Μαρτυρική Μακρόνησο


Η εκδρομή τιμής και μνήμης στη Μαρτυρική Μακρόνησο διοργανώνεται από τις εφημερίδες «Αυγή» και «Εποχή» και το περιοδικό «Σπούτνικ» με τη στήριξη των ΑΣΚΙ, του Ρ/Σ στο Κόκκινο και του Left.gr

Την Κυριακή 22 0κτωβρίου 2017, στις 10:00, από το επιβατικό λιμάνι του Λαυρίου θα αναχωρήσει πλοίο για τη Μαρτυρική Μακρόνησο.

Η εκδρομή τιμής και μνήμης στη Μαρτυρική Μακρόνησο διοργανώνεται από τις εφημερίδες «Αυγή» και «Εποχή» και το περιοδικό «Σπούτνικ» με τη στήριξη των ΑΣΚΙ, του Ρ/Σ στο Κόκκινο και του Left.gr

Οι συμμετέχοντες στην επίσκεψη στη Μακρόνησο θα παραλάβουν τις κάρτες επιβίβασης με τους παρακάτω τρόπους:

Αναχώρηση από Πειραιά: Το Πλοίο(Paros jet) αναχωρεί ακριβώς στις 08:30, από την προβλήτα Ε9.(Κυκλάδες). Αφορά μόνο όσους ήδη έχουν δηλώσει αυτόν τον τρόπο μεταφορας και να βρίσκονται το αργότερο στις 08:00 μπροστά στο πλοίο.Να φροντίσουν να έχουν προμηθευτεί τις κάρτες πριν από την επιβίβασή τους.

2. Αναχώρηση λεωφορείων (για όσους έχουν δηλώσει τηλεφωνικά συμμετοχή για μετάβαση με λεωφορείο) στις 08:00 από την πλατεία Κουμουνδούρου, εκτός εαν έχει υπάρξει συννενόηση για άλλο τρόπο μετάβασης.

Απόπλους από Λαύριο:

Όλα τα λεωφορεία κατευθύνονται και παρκάρουν στον χώρο μπροστά από το εμπορικό λιμάνι σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τροχαίας και της ομάδας των εθελοντών.Το πλοίο θα αναχωρεί από το άλλο λιμάνι.

β)Όσες-όσοι φτάσουν στο Λαύριο με δικό τους μέσον,παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στον χώρο μπροστά από το εμπορικό λιμάνι σύμφωνα με τις υποδείξεις της τροχαίας και της ομάδας των εθελοντών.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στον κοντινό πολυχώρο«το παλιό μηχανουργείο», όπου θα παραλαμβάνουν από τα τραπεζάκια την κάρτα επιβίβασης για να μπορέσουν να μπουν στο πλοίο. Θα δουν αν θέλουν την έκθεση για την Μακρόνησο και με ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία που θα τους οδηγήσουν στο πλοίο.

Αυτό γιατί η απόσταση των δύο λιμανιών είναι περιπου 1,5 Km.

Τα τρόφιμα -φάρμακα της δράσης αλληλεγγύης,θα συγκεντρωθούν στον πολυχώρο «Το παλιό μηχανουργείο».

Ατομική προετοιμασία για την επίσκεψη στην Μακρόνησο

Όπως γνωρίζετε το νησί της Μακρονήσου δεν διαθέτει υποδομές υγιεινής οπότε οι επισκέπτρες θα χρησιμοποιούν τις τουαλέτες του πλοίου.

Το έδαφος είναι σχετικά κακοτράχαλο και πρέπει να έχουμε κατάλληλα παπούτσια (στρωτά ή αθλητικά), κατάλληλα σε σχέση με τον καιρό ρούχα και επιπλέον μεγάλο καπέλο για τον ήλιο, ίσως και ομπρέλα.

Είναι απαραίτητο να έχουμε μαζί μας τουλάχιστον ένα μεγάλο μπουκάλι νερό,

Συνιστάται να έχουμε πρόχειρο φαγητό (σάντουιτς κ.λπ.).

Το πρόγραμμα της εκδρομής:

Με την αποβίβαση στη Μακρόνησο θα πραγματοποιηθεί περιήγηση -επίσκεψη στον χώρο του ΑΕΤΟ.

Περίπου στις 12:30 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείοτου Μακρονησιώτη Δεσμώτη και λουλούδιών στο μνημείο της Μακρονησιώτισας (στον ίδιο χώρο).

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στους ΑΡΤΟΚΛΙΒΑΝΟΥΣ (Μελλοντικό μουσείο Μακρονήσου στο νησί).

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο θέατρο ΑΕΤΟ, όπου θα γίνει ιστορική αναδρομή από τον ιστορικό Τάσο Σακελλαρόπουλο.

Θα ακολουθήσουν λίγα τραγούδια για τη Μακρόνησο από τη ΝατάσσαΠαπαδοπούλου-Τζαβέλα και τον Φώτη Παλαμιώτη στο ακορντεόν

13:00 Έναρξη αποχώρησης επισκεπτών με προορισμό το Λαύριο.

13:45 Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο της Μάνας -γυναίκας- αδελφής του Μακρονησιώτη Δεσμώτη, στο Λαύριο

14:15 Εκδήλωση με τη μουσική μπάντα «Εκ των ενόντων» στο παλιό μηχανουργείο στο Λαύριο, συνδυασμένη με παρουσίαση και προβολή

(Στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα θα είναι ανοιχτή από τις 09:00 εκθεση με υλικό για τη Μακρόνησο)

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από τον πολυχώρο«Το παλιό μηχανουργείο» η εφημερίδα «Η Εποχή» θα έχει μπουφέ με ποτό φαγητό.

Τα τρόφιμα -φάρμακα της δράσης αλληλεγγύης,θα συγκεντρωθούν σε ειδικό χώρο στον πολυχώρο «το παλιό μηχανουργείο», όπου στις 15:30 θα τα παραλάβει αντιπροσωπεία Κούρδων προσφύγων.


* Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από τον πολυχώρου «Το παλιό μηχανουργείο» η εφημερίδα «Η Εποχή» θα έχει μπουφέ με ποτό και φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια