Header Ads

«Πίσω από την υπάλληλο του ΚΕΕΛΠΝΟ κρύβεται ένας εσμός ανθρώπων και συμφερόντων»

«Είναι κομματικοί φίλοι, κουμπάροι, κουνιάδοι, ξάδερφοι, θείοι των μελών της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ και των εκάστοτε αρμόδιων υπουργών»

Πίσω από την κυρία Τσάγκαρη φοβάμαι ότι κρύβεται ένας εσμός ανθρώπων και συμφερόντων που φοβούνται μην πληγούν ... οι πάντες που ωφελήθηκαν, είναι κομματικοί φίλοι, κουμπάροι, κουνιάδοι, ξάδερφοι, θείοι των μελών της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ και των εκάστοτε αρμόδιων υπουργών, είπε το μέλος της Εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία Σπ. Λάππας μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

«Γεμίζουν οι τσέπες των πολύ λίγων, «δικαιωματικά» και σύμφωνα με το νόμο, όπως έλεγαν», σχολίασε ο κ. Λάππας, που αναφερόμενος στην επιστολή που έλαβε η Επιτροπή από «μία κυρία Τσάγκαρη -δεν την ξέρει κανένας- που απειλεί το σύνολο της Επιτροπής πως αν συνεχίσει τη λειτουργία και τις εργασίες της σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, θα διαπράξει αδίκημα εσχάτης προδοσίας και θα συλληφθούμε επ' αυτοφώρω. Πρωτοφανές, προτάκουστο», τόνισε ότι αυτά ενέχουν «στοιχεία αδικήματος προσβολής, απειλής .. άλλα αδικήματα πολιτειακής εξουσίας που ερευνούμε πλέον πώς θα διατυπώσουμε την κατηγορία εναντίον της».

Όπως ξεκαθάρισε, «η Επιτροπή εξετάζει πολιτικές ευθύνες, πολιτικών προσώπων, αποκλειστικά. Αν εμμέσως προκύπτουν ευθύνες, ας το βρουν οι εισαγγελείς και η Δικαιοσύνη. Δεν ερευνούμε ευθύνες φυσικών προσώπων, με αυτά ασχολείται ήδη η ποινική Δικαιοσύνη».

«Πίσω από την κυρία Τσάγκαρη φοβάμαι ότι κρύβεται ένας εσμός ανθρώπων και συμφερόντων, επιχειρηματικών και άλλων, που φοβούνται μην πληγούν ... τα σκάνδαλα είναι απίστευτα, έχει σηκωθεί η τρίχα της κεφαλής μας, τρομερά και φοβερά πράγματα», είπε ο κ. Λάππας.

«Δεν υπάρχει φορέας, έκφανση πολιτικής, οικονομικής, επιχειρηματικής ζωής, να μην είναι από πίσω το ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι τρομερό»

«Το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ αφορά κατ' αρχήν διαφημιστικές, πρόσωπα πίσω από εταιρείες, παράνομους διορισμούς, διασπάθιση χρημάτων προς «φίλους» ... οι πάντες που ωφελήθηκαν, είναι κομματικοί φίλοι, κουμπάροι, κουνιάδοι, ξάδερφοι, θείοι των μελών της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ και των εκάστοτε αρμόδιων υπουργών», συνέχισε ο κ. Λάππας.

«Το σκάνδαλο θα λάβει μεγάλες διαστάσεις για το διάστημα από το 2003 μέχρι το 2014», όπως εκτίμησε. «Δεν μιλάμε στο κενό, αλλά για πορίσματα υπεύθυνων ελεγκτικών οργάνων του κράτους, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του ΣΔΟΕ, του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας, του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, τέτοια πορίσματα, όχι για αυθαίρετες πολιτικές εκτιμήσεις πολιτικών αντιπάλων, όπως αύριο θα ισχυριστεί η ΝΔ, που σταθερά υποστηρίζει ό,τι πιο βρωμερό, σάπιο και σκοτεινό σε αυτή τη χώρα».

Δεν είδαμε να καλεί η Δικαιοσύνη κανέναν για τα σκάνδαλα με τα δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα

Το ουσιώδες που αναμένει ο πολίτης είναι η απονομή της Δικαιοσύνης, «βλέποντας ότι ακόμη και το 2014 το πάρτι στην Υγεία συνεχιζόταν απρόσκοπτο, προς όφελος των ολίγων», συνέχισε ο κ. Λάππας, θέτοντας το θέμα των καθυστερήσεων.

Θύμισε ότι «το πόρισμά μας για τα σκάνδαλα των δανείων ΜΜΕ και κομμάτων έχει παραδοθεί εδώ και πάρα πολλούς μήνες ... δεν βλέπω κάτι, κάποιο έντιμο, έμπειρο εισαγγελέα να βάλει το νυστέρι βαθιά και να δει τι διαπιστώνει το πόρισμα αυτό, πού υπάρχουν ευθύνες, να αρχίσει να εγκαλεί».

«Μαθαίνουμε για κάποια μεγάλα πρόστιμα σε κάποιους καναλάρχες, όμως ποινικούς φακέλους δεν είδαμε να εξελίσσονται και να καλούνται από την τακτική Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι».

Όπως εκτίμησε, «η ενόχληση των καναλαρχών θα είναι ες αεί, ποτέ δεν θα πειθαρχήσουν, γιατί είναι μαθημένοι αλλιώς, όταν επί 30 χρόνια δεν κατέβαλαν δραχμή, δεν ενδιέφερε κανέναν εάν είχαν άδεια για μία δημόσια συχνότητα, δημόσια περιουσία. Πάντοτε, ιστορικά, οι μεγάλες αλλαγές γίνονται παρά την αντίδραση και τον πόλεμο των συμφερόντων. Δεν θα τους περάσει...».

Πηγή: Στο Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια