Header Ads

Αλέξης Τσίπρας: Eξηγήσεις από τη ΝΔ για τα paradise papers περιμένει ο ελληνικός λαός

Οι ηχηρές αποκαλύψεις των στοιχείων από τα Paradise Papers κυριάρχησαν στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όποιος κατάφερε να πάει στον παράδεισο της φορολογίας δεν απέφυγε στο τέλος να πάει στην κόλαση της πολιτικής» ενώ κλείνοντας το σχόλιo του για τα Paradise Papers ο Πρωθυπουργός, είπε πως κανένας “παράδεισος” δεν είναι τόσο μακρινός ώστε να μην μπορούμε να τον φτάσουμε.

Ειδικότερα ο κ., Τσίπρας επεσήμανε: «Οι Siemens δεν εκλέγουν κυβερνήσεις, είπα τη Παρασκευή στη Βουλή. Σήμερα θα προσθέσω το εξής: «Όποιος κατάφερε να πάει στον παράδεισο της φορολογίας δεν απέφυγε στο τέλος να πάει στην κόλαση της πολιτικής». Ας το έχουν όλοι υπόψη τους. Και όσοι είδαν το όνομά τους, ή το όνομα συγγενών τους, για τους οποίους έχουν ακέραια την πολιτική ευθύνη, στους καταλόγους που δημοσιεύτηκαν, χρωστούν πειστικές εξηγήσεις. Τις περιμένουμε, μαζί με όλο τον ελληνικό λαό».

Παράλληλα είπε ότι από τη μάχη κατά της διαφθοράς σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί η κυβέρνηση. «Ήταν και παραμένει ένας από τους πρωταρχικούς μας στόχους, θέλει και τόλμη και αρετή», είπε αναφερόμενος στις αποκαλύψεις για το μαύρο χρήμα. «Στα χέρια μιας ομάδας προσώπων ή εταιρειών έχουν βρεθεί βουνά χρυσού τα οποία πολλές φορές αντιστοιχούν σε προϋπολογισμούς κράτους» πρόσθεσε και επισήμανε: «Την ώρα που οι λαοί σηκώνουν το βάρος της κρίσης κάποιοι θησαυρίζουν».

Προανήγγειλε πρωτοβουλίες και σε επίπεδο Ε.Ε. για να καταπολεμηθεί το φαινόμενο, λέγοντας: «Η δική μας κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες, τόσο σε διεθνές επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί δραστικά και ολοκληρωμένα αυτή η αρπαγή πλούτου. Ενθαρρύνουμε τα κινήματα αντίστασης σ’ αυτό το αίσχος, τις τολμηρές δημοσιογραφικές πρωτοβουλίες, που αποκαλύπτουν πτυχές του τεράστιου σκανδάλου. Είναι πιο θλιβερό και πιο εξοργιστικό, όταν μέσα στους καταλόγους της χρυσής ντροπής φιγουράρουν ονόματα και αποκαλύψεις, που ρίχνουν βαριά σκιά στο πολιτικό προσωπικό της χώρας».

«Εδώ δεν μιλάμε για κόμματα. Μιλάμε για κομμάτια και θρύψαλα. Κομμάτια και θρύψαλα κάθε υπόνοιας ήθους και πολιτικής καθαρότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Και κατέληξε: «Τους είπαμε να ψηφίσουν μαζί μας το σχετικό νομοσχέδιο για τις εξωχώριες εταιρείες, πήραν τους βουλευτές και έφυγαν. Γιατί δεν απομακρύνεται τον κύριο Παπασταύρου, τους είπαμε δώστε εξηγήσεις για την υπόθεση Siemens απέφυγαν να απαντήσουν και να κάνουν κάτι».

«Προκαλούμε στη ΝΔ ακροδεξιό τυχοδιωκτικό αμόκ»

«Η θετική εικόνα που έχει πλέον διαμορφωθεί στη χώρα, τόσο σε ότι αφορά την πορεία του προγράμματος και της οικονομίας, όσον και τη γενικότερη πορεία του κυβερνητικού έργου προκαλεί ακροδεξιό τυχοδιωκτικό αμόκ στη ΝΔ» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. Κατηγόρησε δε τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη ότι «εξαντλεί τον ρόλο της σε μια τρομολαγνική τακτική» και πρόσθεσε: «τελικά, η ίδια ΝΔ του κ. Μητσοτάκη έχει γίνει τοξική, έχει υποτάξει το ύφος, το ήθος, τις τακτικές, και τις πρωτοβουλίες της σε δυνάμεις της άκρας δεξιάς και της άκρας ανοησίας».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η κυβέρνηση δίνει με όλες της τις δυνάμεις έναν δύσκολο αγώνα για να βγάλει την Ελλάδα από την επιτροπεία και τα μνημόνια. Δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις έναν δύσκολο αγώνα, είπε ο κ. Τσίπρας, με στόχο:
Να αντιμετωπίσουμε τις ολέθριες συνέπειες που είχε στην οικονομία και την κοινωνία μια μακρά περίοδος καταστροφικής κρίσης και απίστευτα σκληρών και συγχρόνως αποτυχημένων, προγραμμάτων.
Να επαναφέρουμε τη σταθερότητα στην οικονομία.
Να βγάλουμε την Ελλάδα από την επιτροπεία και τα μνημόνια.
Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες μιας νέας, δίκαιης, και βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως «η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο», απογοητεύοντας τις Κασσάνδρες, τους πηχυαίους τίτλους των μέσων ενημέρωσης της διαπλοκής και τις τελευταίες ελπίδες του κ. Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει:

-Πρώτον, χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο.
-Δεύτερον, με τους εργαζόμενους να επανέρχονται πρώτοι στη σειρά κατάταξης κατά την εξόφληση οφειλών από επιχειρήσεις. Δηλαδή, πάνω από τις τράπεζες, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Τρίτον, με τη διάσωση και την επέκταση του ταμείου των δημοσιογράφων.
-Τέταρτον, επίσης σημαντικό, με τη συμφωνία για τις συντάξεις χηρείας, η ύπαρξη κατώτατου πλαφόν στο ύψος της εθνικής σύνταξης τόσο για τον, ή την σύζυγο, όσο και για τα τέκνα.
-Με τη συμφωνία για τη ρύθμιση των οφειλών ύψους από 20.000 ως 50.000 ευρώ, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού.
-Με δυνατότητα 120 δόσεων, και με κούρεμα των προσαυξήσεων της τάξης του 85%».

Κοινωνικό επίδομα

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει και φέτος στη διανομή κοινωνικού μερίσματος, για τη στήριξη των πιο αδύναμων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από πέρυσι, κι αυτό θα είναι μια ακόμα μεγάλη απογοήτευση για την αντιπολίτευση και τα «εξαπτέρυγά» της επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τα αναλυτικά στοιχεία για το κοινωνικό μέρισμα θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, είπε και εξέφρασε την ελπίδα «φέτος, ο κ. Μητσοτάκης να μην εκτεθεί με τον τρόπο που εκτέθηκε πέρυσι, όταν καταψήφισε το κοινωνικό μέρισμα στη Βουλή και όταν, καθαρά για λόγους μικροπολιτικής, προσπάθησε με υπόγειους και ανέντιμους τρόπους να προκαλέσει την επέμβαση των Θεσμών για την ακύρωσή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια