Header Ads

Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση στο τέλος της τετραετίας θα οδηγήσει την χώρα σε ασφαλές λιμάνι

Άστοχη , άκαιρη και άσκοπη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την παρέμβαση του προέδρου της ΕΕ Ντ. Τουσκ να καταργηθεί η ισομερής κατανομή των προσφύγων στην ΕΕ. Πρόκειται για μία πρόταση η οποία δεν έχει πολλές ελπίδες να υιοθετηθεί από τη Σύνοδο Κορυφής πρόσθεσε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή που παραχώρησε στην ΕΡΤ3 από το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη. 

Μιλώντας για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια ο κ. Τσίπρας είπε ότι «θα είμαι ο πρώτος που θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια εκεί που μας έβαλαν οι άλλοι. Σήμερα τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου του δημόσιου προϋπολογισμού δεν ανήκουν στην ελληνική κυβέρνηση αλλά τα έχουν οι δανειστές, και αυτό τα κλειδιά θα πάρουμε μετά τον Αύγουστο του 2018 και αυτή θα είναι μια στιγμή ορόσημο για την χώρα».

Επιδιώκω και επιθυμώ στις εκλογές που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019 η εκλογική αναμέτρηση να αφορά την επόμενη ημέρα της χώρας και να κριθούμε με βάση τα αποτελέσματα και τις προτάσεις μας τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός υπερασπιζόμενος την επιτυχία της κυβέρνησής του είπε ότι η κυβέρνηση στο τέλος της τετραετίας θα οδηγήσει την χώρα σε ασφαλές λιμάνι. «Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί που απέτυχαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά εμείς πετύχαμε». Τόνισε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε μια «ανεργία στο 27% και στο τέλος της διακυβέρνησής μας θα έχει πέσει στο 17%. Παραλάβαμε μια χώρα που ήταν στο χείλος του γκρεμού και την έχουμε βάλει στον πυρήνα της Ευρώπης, και είναι μια χώρα με ανακτημένο το κύρος και τη δυναμική της και διεθνή αναγνώριση, μια χώρα που θα αποτελεί παράγοντα και πυλώνα σταθερότητας, με την οικονομία σε ανάπτυξη και με κοινωνική δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει λαϊκή κατοικία που θα βγει «στο σφυρί», ωστόσο εκτίμησε ότι η διαδικασία των πλειστηριασμών θα πρέπει να προχωρήσει ώστε να εξυγιανθεί το τραπεζικό σύστημα, ενώ σημείωσε ότι στο στόχαστρο βρίσκονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

«Ουσιαστικός ο ρόλος του γραφείου στη Θεσσαλονίκη – Αλλάξαμε την ατζέντα»

Η λειτουργία του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη άλλαξε την ατζέντα των θεμάτων στην πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό έναν χρόνο μετά την ίδρυση του Γραφείου.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στόχος είναι η Θεσσαλονίκη να αποτελέσει πρωτεύουσα της Βαλκανικής συνεργασίας, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι μέσα σε ένα χρόνο αναδείχθηκαν και τέθηκαν σε προτεραιότητα τα προβλήματα των πολιτών.

Στο τρίπτυχο «ελεύθεροι χώροι, υποδομές και αναβάθμιση των δυτικών συνοικιών» επιχείρησε να συμπυκνώσει τη δράση του πρωθυπουργικού γραφείου, τονίζοντας ότι «αποδίδουμε στους δημότες ελεύθερους χώρους», όπως το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, όπου θα μετατραπεί σε Μητροπολιτικό Πάρκο, το πρώην στρατόπεδο Κόδρα, η παρέμβαση ανάπλασης στο χώρο που θα δημιουργηθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος, αλλά και η συνολικότερη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης.

Σε σχέση με το Μετρό Θεσσαλονίκης ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι έπαψε να αποτελεί ανέκδοτο, καθώς σε 2,5 χρόνια έγιναν όσα δεν είχαν γίνει 12 χρόνια και το 2020 θα ολοκληρωθεί. Αναφορικά με το αεροδρόμιο «Μακεδονία» διαπίστωσε ότι μέχρι τον Μάρτιο, που θα ολοκληρωθούν και οι εργασίες, θα υπάρξει μια σχετική ταλαιπωρία, αλλά η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια στην Βαλκανική.

«Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποκτά μια αναπτυξιακή δυναμική» διαπίστωσε ο πρωθυπουργός, λίγες μέρες πριν την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, ενώ εκτίμησε ότι αναμένονται στο λιμάνι επενδύσεις 180 εκατομμυρίων ευρώ. Εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις συμφωνίες που έχει συνάψει με τον βούλγαρο ομόλογο του για την Σιδηροδρομική Εγνατία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια