Header Ads

Σφαγή στη ΝΔ, ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Αντώναρο


Πολυμέτωπες αντιπαραθέσεις. Καραμανλικοί κατά Αδωνι, διμέτωπος από σαμαρικούς. Θα γίνει «Ιφιγένεια» ο Αδωνις;

Σεισμό στο πολιτικό σύστημα και εσωτερικούς τριγμούς στη ΝΔ προκαλεί το σκάνδαλο Novartis, στο οποίο φέρεται να εμπλέκονται πολιτικοί και πρώην υπουργοί. Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς τα στελέχη της που βρίσκονται στο "κάδρο" της υπόθεσης αρνούνται οποοιαδήποτε συμμετοχή και προσπαθούν να εξασφαλίσουν την πλήρη υποστήριξη του κόμματος, ενώ άλλοι θεωρούν σκόπιμο να κρατήσει η ΝΔ αποστάσεις. Ξεκαθάρισμα ζητούν οι "καραμανλικοί", οι "σαμαρικοί" διεξάγουν διμέτωπο, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος προσπαθεί να διατηρήσει τον έλεγχο.

Πρώτο θύμα του εσωτερικού πολέμου που έχει ξεσπάσει, είναι ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή και πρώην υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος: Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη τίθεται εκτός κόμματος, μετά τις ευθείες βολές που εξαπέλυσε κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη, δηλώνοντας ότι «λεκιάζει την εικόνα της παράταξης» .

Η διαγραφή του γνωστοποιήθηκε πριν από λίγο, με μιά λακωνική ανακοίνωση όπου δεν αναφέρονται οι λόγοι: «Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος τίθεται εκτός Κόμματος».


Οπως επισημάνεται σε σχετικό δημοσίευμα του Sofokleousin.gr με την κίνηση αυτή ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να καταπνίξει εν τη γενέσει τους τις εσωκομματικές αντιδράσεις για τη φερόμενη εμπλοκή πρώην υπουργών στο σκάνδαλο Novartis και να αποκρούσει τις πιέσεις για απομάκρυνση του Άδωνη Γεωργιάδη από την αντιπροεδρία του κόμματος.

Στέλνει επίσης μηνύματα προς εσωκομματικούς αντιπάλους και "αμφισβητίες", ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε εκκαθαρίσεις προκειμένου να κρατήσει το κόμμα ενωμένο και προσηλωμένη στη γραμμή που χαράζει ο ίδιος.

«Ιφιγένεια»ο Αδωνις;

Ομως ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει, ο "εμφύλιος" θα κλιμακωθεί και ο Αδωνις Γεωργιάδης θα είναι τελικά η "Ιφιγένεια" που θα θυσιασθεί για να επανέλθει η η ηρεμία.

Όπως σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές, αρχικά το Σκοπιανό και τώρα ακόμη περισσότερο η υπόθεση Novartis δημιουργούν άκρως τεταμένο κλίμα στους κόλπους της ΝΔ, προκαλώντας πολυμέτωπες αντιπαραθέσεις και φέρνοντας την ηγετική ομάδα σε κόντρα με στελέχη του "καραμανλικού" μπλόκ.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η κομματική αντιπαράθεση και το πολιτικό "θερμόμετρο" ανεβαίνει", ενώ την Δευτέρα αναμένεται πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτριοπής.΄

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή είχε διατυπώσει αιχμές κατά του Αδωνι Γεωργιάδη σε δηλώσεις του την Παρασκευή, λέγοντας ότι αν κάποιος πολιτικός θέλει να γίνεται "τσίρκολο", μπορεί να το κάνει, αλλά δεν πρέπει να εκθέτει το κόμμα. Εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε μάλιστα από τον Κ. Μητσοτάκη να τον απομακρύνει από την αντιπροεδρία του κόμματος.

Σήμερα ο κ. Αντώναρος "ξαναχτύπησε" με ανάρτηση στο προσωπικό προφίλ στο Facebook, στην οποία φαίνεται πως "υπερέβη τα εσκαμμένα", προκαλώντας την άμεση αντίδραση της ηγεσίας.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζαν ότι «όπως έχει εξ αρχής πει δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση, χωρίς κουκούλες. Με αυτό το δεδομένο είναι αδιανόητο κάποια στελέχη του κόμματος, την ώρα που είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση κατασκευάζει κατηγορητήρια, να παίζουν προσωπικά παιχνίδια αμφισβητώντας ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας», .

Τι έγραψε ο Ευάγγελος Αντώναρος:

«Ο σεξιστής εκ της τάξεως των μουσαφιραίων προερχόμενος (για λίγο ακόμη διαστημα) δοτός αντιπρόεδρος αποδεικνύει με τη συμπεριφορά του κσθε μέρα που περνάει οτι δυσκολεύεται να ενταχθεί στον χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

Η ψυχραιμία σε δύσκολες περιστάσεις ειναι μεγάλη αλλά σπάνια αρετή. Και συνήθως οι περισσότεροι τα κάνουν θάλασσα οταν προσπαθούν να παίξουν ρόλους μεγαλύτερους από το μπόι τους...

Εδώ όλοι κρίνονται. Κι η μέρα της κρίσης πλησιάζει ειδικά οταν με τη συμπεριφορά τους "λεκιάζουν" την εκόνα μιας μεγάλης παράταξης. Είμαι βέβαιος οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξέρω ότι ενημερώνετσι πλήρως θα πάρει σύντομα πρωτοβουλίες.

Αλλωστε ενας αντιπρόεδρος, ο Κωστης Χατζηδάκης, είναι υπεραρκετός».


Δεν υπάρχουν σχόλια