Header Ads

Βαρύ κατηγορητήριο για την ακροδεξιά συμμορία

Στον ανακριτή παραπέμφθηκαν οι έντεκα συλληφθέντες με την κατηγορία για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με καλυμμένα τα πρόσωπά τους οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του εισαγγελέα οι συνολικά έντεκα μέχρι τώρα συλληφθέντες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαρύ κατηγορητήριο για ακροδεξιές αιματηρές επιθέσεις σε αντιεξουσιαστικούς και κοινωνικούς χώρους και στέκια μεταναστών.

Μαζί με τους συλληφθέντες διαβιβάστηκε και το σχετικό έγγραφο της ασφάλειας με τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνελέγησαν και τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στις κατ' οίκον έρευνες. Ωστόσο δεν προκύπτει ομοιογένεια στο κατηγορητήριο καθώς δεν υπάρχει ο ίδιος βαθμός συμμετοχής για όλους. Έτσι λοιπόν ο ανακριτής στον οποίο παραπέμφθηκαν θα είναι εκείνος που θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση και αναλόγως με την κάθε περίπτωση χωριστά θα απαγγελθούν οι κατηγορίες.

Σημειώνεται πάντως ότι η εισαγγελέας στην οποία οδηγήθηκαν με βάση το διαβιβαστικό της αστυνομίας άσκησε κατά περίπτωση ποινικές διώξεις για πέντα αδικήματα εκ των οποίων τα τέσσερα είναι κακουργήματα.

Πιο συγκεκριμένα οι διώξεις αφορούν: Διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων, εμπρησμό, έκρηξη, διακεκριμένη κατοχή εκρηκτικών και οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας ανήλικος και ο 30χρονος δικηγόρος Πειραιά Γιώργος Μακρής, ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία είχε ρόλο ιδεολογικού καθοδηγητή, αλλά ο ίδιος αρνείται όλα όσα του αποδίδονται. Ο δικηγόρος είναι γνωστός για την ακροδεξιά του δράση, καθώς για ένα διάστημα είχε διατελέσει μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη, από το οποίο αποχώρησε για να συνεργαστεί στη συνέχεια με τον σχηματισμό του ναζιστή Κώστα Πλεύρη.

Ο ίδιος στα τέλη του 2016 είχε προκαλέσει με την δημοσίευση ενός κατάπτυστου κειμένου στην ιστοσελίδα Marketnews για το Πολυτεχνείο, στο οποίο ανάμεσα σ' άλλα έγραφε:

«Το 'πολυτεχνείο' πράγματι έγινε. Δεν είναι μύθος ότι κάποιοι αλητάμπουρες, αντικοινωνικά στοιχεία που μισούσαν το αστικό Κράτος και ποθούσαν την εξαφάνισή του μέσα στις φλόγες οχυρώθηκαν μέσα στα κάγκελα του πολυτάλανου ιδρύματος και γρύλιζαν για εξέγερση και ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας.

Ναι, νόμιμη, νομιμότατη, μη με κοιτάτε απορημένα και ας ειπωθεί επιτέλους το αυτονόητο. Όπως σταθερά και απαρασάλευτα δέχεται η συνταγματική και πολιτειακή θεωρία, η Επανάσταση που επικρατεί δημιουργεί Δίκαιο. Το στρατιωτικό κίνημα της 21ης Απριλίου 1967 δεν ξεκίνησε βέβαια από τον 'λαό', αν ως λαό θεωρήσουμε ανοργάνωτους άοπλους πολίτες που αυτοσχεδιάζουν χωρίς καθοδήγηση.

Η 21η Απριλίου εκπορεύτηκε από τον ένοπλα συντεταγμένο Λαό, τις δοξασμένες ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, τον πολεμικό ανθό του Γένους, το υγιέστερο και πιο ρωμαλέο τμήμα του Έθνους. Τους προμάχους της Πατρίδας που είχαν αναπτύξει απόλυτη ανοσία απέναντι στην κομμουνιστική πανώλη∙ τα πιο γερά αντισώματα απέναντι στην προπαγάνδα των εαμοσλάβων χασάπηδων. Δεν ήταν ελίτ του Κολωνακίου οι στρατιώτες και αξιωματικοί που έκαναν τον Απρίλη, λαϊκά επαρχιωτόπαιδα και παιδιά μικροαστών ήταν που σιχάθηκαν τη σαπίλα της ψευτοδημοκρατίας»...

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στη δικογραφία περιλαμβάνονται και οι ομολογίες δύο νεαρών οι οποίοι ενώπιον των αστυνομικών παραδέχτηκαν τη συμμετοχή τους σε μεμονωμένες επιμέρους πράξεις. Στη συνέχεια όμως, όταν οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα, ανακάλεσαν τις προανακριτικές τους καταθέσεις.

ΕΙΡ.ΛΑΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια