Header Ads

Πέντε ταινίες γυρίζονται στην Ελλάδα! Δύο ελληνικές παραγωγές ενέκρινε ο Ν. Παππάς!

Ακόμη δύο οπτικοακουστικά έργα υπάχθηκαν –με έγκριση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά- στο επενδυτικό κίνητρο του νόμου 4487/2017, περί ενίσχυσης οπτικοακουστικών παραγωγών, μετά την τηλεοπτική σειρά «EDEN».Πρόκειται για την ταινία μυθοπλασίας «Το νησί της φωτιάς», η πλοκή της οποίας εκτυλίσσεται στο Αιγαίο και αναδεικνύει τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων κατοίκων μετά από έναν μεγάλο σεισμό στην περιοχή, ο οποίος έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας βραχονησίδας σε αμφισβητούμενα χωρικά ύδατα.

Η παραγωγική διαδικασία του έργου θα λάβει χώρα αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές της Αθήνας, ενώ το σύνολο της προεργασίας αλλά και της μετα-παραγωγικής διαδικασίας είναι προγραμματισμένα για την Αθήνα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η ολοκλήρωση της «κόπιας» θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2018.

Επίσης, στο επενδυτικό κίνητρο υπάχθηκε η ταινία «Echoes of the Past». Πρόκειται μια τρίγλωσση (Αγγλικά, Ελληνικά και Γερμανικά) κινηματογραφική ταινία γεμάτη ειλικρίνεια και ένταση, που πραγματεύεται ένα από τα πιο επίκαιρα νομικά και ηθικά ζητήματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής Ιστορίας: τις αποζημιώσεις για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι ναζιστικές δυνάμεις κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Διαδραματίζεται στο σήμερα, αλλά εξιστορεί την περίφημη Σφαγή των Καλαβρύτων (1943) με τη βοήθεια αναδρομών στο παρελθόν.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα λάβουν χώρα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας (π.χ. Σοποτό, Λιβάρτζι, Χάρμαινα, Άμφισσα, Λαύριο, Αττική).

Και οι δυο παραγωγές είναι ελληνικές.

Υπενθυμίζεται ότι με το νόμο 4487/2017, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έχει δημιουργήσει ένα θελκτικό πλαίσιο κινήτρων, όπως η επιδότηση -κατά 25%- των επιλέξιμων δαπανών, για την προσέλκυση ξένων παραγωγών και την τόνωση του εγχώριου κλάδου παραγωγής. Για το σκοπό αυτό, έχουν δεσμευτεί δημόσιοι πόροι 75 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος, ποσό που μπορεί να αυξηθεί σε πάνω από 400 εκατ. ευρώ ως το 2022.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, εκτός από την προβολή της χώρας, αναμένεται να επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία της Ελλάδας (δημιουργία θέσεων εργασίας, τόνωση οπτικοακουστικού κλάδου, τουριστική προβολή, κ.ά.).

Παράλληλα τρεις νεες παραγωγές γυρίζονται αυτην την περίοδο στην Ελλάδα ( εδώ αποδίδει η αθόρυβη αλλα πεισματική δουλειά του Λευτέρη Κρέτσου , πολές φορές με κόντρες και τρικλοποδιές από την γραφειοκρατία και το ΚΑΣ ), που προβάλλουν την χώρα μας σε ξένους λαούς ( Ισπανία, Ρωσία, Ολλανδία)και διεθνείς αγορές!

Συγκεκριμένα:

– Στην Αθήνα θα βρίσκεται 24 -27 Ιουλίου 2018 το τηλεοπτικό συνεργείο της εταιρείας Blue Circle They που έχει την ευθύνη της παραγωγής παγκοσμίως του διάσημου τηλεοπτικού προγράμματος «Αγρότης μόνος ψάχνει». Το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών συνέβαλε στην επιλογή της Αθήνας, ως προορισμού city trip, για ένα επεισόδιο της νέας τηλεοπτικής σαιζόν, το οποίο θα προβληθεί στις 2 Σεπτεμβρίου 2018 στον Ολλανδικό τηλεοπτικό σταθμό KRO-NCRV.

– Συνεργείο του ρωσικού ομοσπονδιακού καναλιού Russia 1 επισκέφθηκε ήδη τη Θεσσαλονίκη, την Πέλλα, την Χαλκιδική και τα Μετέωρα και ολοκληρώνει αυτές τις ημέρες τα γυρίσματά στην Αθήνα, με σκοπό τη δημιουργία πέντε 4λεπτων βίντεο. Τα βίντεο θα προβάλλονται μέσα στο καλοκαίρι, τρεις φορές την ημέρα, από την δημοφιλή πρωινή εκπομπή «Utro Rossii». Το πρόγραμμα που σχεδίασε το γραφείο Ε.Ο.Τ. Ρωσίας και Κ.Α.Κ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την προβολή της μοναστηριακής κουζίνας στο Άγιο Όρος και την παρουσίαση των περιοχών Λουτρακίου Πέλλας και Μετεώρων. Το “Russia 1” είναι το δημοφιλέστερο κανάλι στη Ρωσία βάσει των μετρήσεων του 2017. Το παρακολουθεί η συντριπτική πλειοψηφία ( 98,5%) των Ρώσων τηλεθεατών και επιπλέον 50 εκατ. τηλεθεατές από τις χώρες ΚΑΚ και της Βαλτικής.

– Συνεργείο του Ιαπωνικού τηλεοπτικού καναλιού Fuji TV πραγματοποίησε γυρίσματα στην Ικαρία στα τέλη Ιουνίου, με σκοπό τη δημιουργία ενός ωριαίου επεισοδίου της εκπομπής “To live in extreme places of the world”. Στο σχεδιασμό του προγράμματος συνέβαλε ο ΕΟΤ και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Χαράλαμπος Καρίμαλης για τη διευκόλυνση του συνεργείου στα γυρίσματα. Στην εκπομπή, συμπεριλαμβάνονται συνεντεύξεις Ικαριωτών για τα μυστικά της μακροζωίας των κατοίκων του νησιού, ενώ θα προβληθούν και τα ικαριώτικα πανηγύρια, στα χωριά Χρυσόστομος και Χριστός Ραχών με τα ξεχωριστά τοπικά έθιμα και παραδόσεις τους.

Πηγή: typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια