Header Ads

Η Ζωντανή αριστερά


         
     
         Σήμερα με τη λήξη των μνημονίων, παρά τις άναρθρες κραυγές της αντιπολίτευσης, η Ελλάδα, η Χώρα, οι πολίτες αυτού του τόπου θέτουν την Αριστερά προ των ευθυνών της. Οι ευθύνες της αριστεράς δεν είναι δυνατόν να βασίζονται σε σειρά θεωρητικών ιδεοληψιών διότι η αριστερά ήρθε στην εξουσία με το λάβαρο της διαχείρισης της πραγματικότητας. Κι όταν αυτό ως αξία παραμερίστηκε την οδήγησε σε σειρά αντιφάσεων. Επομένως η λήξη των μνημονίων αξίζει να σημάνει την έναρξη της πορείας μια ζώσας , μια πραγματικής αριστεράς που θα βρίσκεται δίπλα στους πολίτες καθημερινά επιλύοντας τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας μας. Μα γιατί χρειάζεται αυτή η αριστερά για να λυθούν ζητήματα που έως τώρα κάποιοι «εξ αριστερών» αποκαλούν διαχείριση του υπάρχοντος συστήματος; Δε θα μπορούσαν όλα αυτά να λυθούν με τη διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ; Εύλογα ερωτήματα μα πολύ εύκολες απαντήσεις. 
      Η ΝΔ αντιπροσωπεύει ότι χειρότερο έχουμε γνωρίσει από το παλαιό κατεστημένο. Είναι εκπρόσωπος ενός κατεστημένου το οποίο δε φαντάζονταν ποτέ ότι θα βρίσκονταν σε αμυντική θέση. Είχε υπολογίσει ότι εκείνοι ήταν οι οποίοι θα είχαν τον πρώτο λόγο και σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ιστορικά παραδείγματα στη χώρα υπήρξαν πάμπολλα μέσα από τα οποία το παλαιό κατεστημένο ισχυροποιήθηκε. Και όχι μόνο, αλλά αποθρασύνθηκε κι έφτιαξε ένα κράτος στα μέτρα του με ρουσφέτια λαμογιές, διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Σ αυτή την αδύναμη για τον τόπο συγκυρία το παλαιό κατεστημένο χρειάζεται τη Νέα Δημοκρατία με δήθεν άριστους, χωρίς μπλε και πράσινους κόκκους πολιτικούς, αλλά κατάμαυρους όπως εκείνοι της παλαιάς-παλαιοτάτης κοπής Σαμαράς, Γεωργιάδης, Βορίδης, Βούλτεψη κλπ και εκείνους με τα λακαρισμένα μαλλιά, τους νεότευκτους όπως ο Κυρανάκης για να κερδίσουν όσα περισσότερα μπορούν. Διότι το παλιό κατεστημένο βλέπει τη σημερινή κατάσταση σαν ευκαιρία πλουτισμού. Διότι όλοι αυτοί βλέπουν μια αριστερά να τους δημιουργεί προβλήματα στις κινήσεις. Αποσυντονίστηκε το παλιό σύστημα με τη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρεις τι είναι να θεωρείς χρόνια τη διακυβέρνηση της χώρας προσωπική σου υπόθεση και να καταλήγει στα χέρια κάποιων που δεν φανταζόσουν ποτέ;
        Έτσι αυτή την αριστερά την κατασυκοφαντούν καθημερινά με τα ρυπογόνα ΜΜΕ, με τους ρυπαρούς και γλοιώδεις ανθρώπους –βαστάζους. Είναι εντυπωσιακό ότι ξύπνησαν από εθνικιστικές μνήμες, από ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με σταλινικές πρακτικές, ακόμη και με μη δημοκρατικές πρακτικές έως και που ξεθάφτηκε ακόμη και το Τσέρνομπιλ για ν’ απαντήσουν στο σήμερα.
      Είναι εντυπωσιακό ότι στην όλη προσπάθεια με ζήλο εκτός από τους συνήθεις ύποπτους δημοσιογράφους που υπερασπίζονταν χρόνια τώρα το παλιό κατεστημένο, επιστρατεύθηκαν και εκείνοι με «αριστερά» χαρακτηριστικά, ακόμη και γελοιογράφοι οι οποίοι είχαν ταυτιστεί με αριστερές καταβολές ή με μη κομματικές στρατεύσεις.
     Όσο η αριστερά θα κινείται σε πραγματικούς χρόνους, τόσο το παλαιό κατεστημένο θα αφοπλίζεται. Είναι λάθος να πιστεύουν, όσοι πιστεύουν, ότι η αριστερά οφείλει να υπηρετεί οράματα. Στα οράματα πιστεύουν οι θεοσεβούμενοι πασών των θρησκειών και τα ερμηνεύουν κατά το δοκούν. Η αριστερά οφείλει να υπηρετεί τους πολίτες στη συγκεκριμένη ιστορική φάση και με όσα μέσα διαθέτει. Η ζωντανή, η πραγματική αριστερά είναι σε θέση ν’ αντιπαρατεθεί στις επόμενες εκλογές με το ρυπαρό παλιό κατεστημένο. 
Είναι η μοναδική που έχει τη δυνατότητα να κρατήσει ζωντανή τη κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια