Header Ads

Δ. Τζανακόπουλος: Αποδείχτηκε ότι οι υπουργοί του παλιού συστήματος ενδιαφέρονταν για το προσωπικό τους συμφέρον

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η συνταγματική της θητεία - Σε λίγες εβδομάδες θα λήξει και τυπικά το θέμα των συντάξεων»

«Αναδεικνύεται σιγά σιγά ότι διατελέσαντες υπουργοί που ανήκουν στο βαθύ πολιτικό προσωπικό του παλιού πολιτικού συστήματος κρίνεται πια και με τη βούλα των δικαστηρίων ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων τους περισσότερο ενδιαφέρονταν για το προσωπικό τους συμφέρον παρά υπηρετούσαν την ελληνική πολιτεία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στην προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου.

«Νομίζω αυτό είναι μια κοινή ομολογία μεταξύ των πολιτών αλλά κάθε φορά που η Δικαιοσύνη προχωρά και ολοκληρώνει τις διαδικασίες για τη δικαστική διερεύνηση των υποθέσεων αποδεικνύεται σε όλο της το μέγεθος η διαφθορά, η διαπλοκή και ο εκφυλισμός του παλιού πολιτικού συστήματος.

Το ελληνικό κράτος θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν έτσι ώστε να βοηθά στη διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων, να δημιουργεί όρους θεσμικής θωράκισης της πολιτείας για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον γιατί αυτά ακριβώς τα φαινόμενα έπαιξαν σπουδαίο ρόλο και στη χρεοκοπία της χώρας το 2010» υπογράμμισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Σταδιακή επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης αρχής γενομένης από το Ιόνιο»

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να διαπραγματευθεί με κανέναν για να ασκήσει τα δικαιώματα που απορρέουν από την εθνική της κυριαρχία. Από εκεί και πέρα σε ζητήματα που υπάρχουν διαφορές βεβαίως και θα συζητήσουμε και θα διαπραγματευθούμε για να μπορέσουμε να επιλύσουμε με ειρηνικό τρόπο, με διάλογο και με συνεννόηση τις όποιες διαφορές υπάρχουν» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος..

Όπως είπε, η απόφαση η σταδιακή επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια να γίνει με νόμο και όχι με προεδρικά διατάγματα είναι κάτι που αποφασίσθηκε στη χθεσινή 4ωρη σύσκεψη του ΥΠΕΞ καθώς θεωρήθηκε ότι ο νόμος είναι ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να γίνει αυτό.

«Δεν υπάρχει κάτι που να κρύβεται πίσω από αυτό. Οι λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης θα συζητηθούν και στο Επιστημονικό Συμβούλιο για να προχωρήσουμε άμεσα στην σταδιακή επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια αρχής γενομένης από το Ιόνιο. Θα γίνει συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ενώ εξετάζεται και η πιθανότητα να συγκληθεί το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής».

Συνεχίζοντας, ο Δ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «τσο δικαιικά όσο και τεχνικά και πρακτικά, η τοποθέτηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δηλώνει άγνοια του Διεθνούς Δικαίου. Σε καμία περίπτωση η άσκηση ενός κυριαρχικού δικαιώματος στη μία πλευρά δεν επηρεάζει το κυριαρχικό δικαίωμα στην άλλη. Η αντιπολίτευση θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτική διότι με τον τρόπο που τοποθετείται, στην πραγματικότητα είναι εκείνη που δίνει επιχειρήματα σε όποιον επιδιώκει να διαπραγματευθεί με την ελληνική κυβέρνηση».

«Σκοπός της κυβέρνησης η ολοκλήρωση της συνταγματικής της θητείας»

Παράλληλα υπογράμμισε ότι υπάρχουν οι πολιτικοί και κοινοβουλευτικοί όροι για την ολοκλήρωση της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης.

«Ο κος Καμμένος έχει κάνει εδώ και καιρό μια συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση ότι εφόσον η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή όμως έχει πει ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμπλεύσει με τη ΝΔ και τον κο Μητσοτάκη σε πιθανή κατάθεση πρότασης δυσπιστίας εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σημείωσε.

Όπως είπε, ο πρωθυπουργός και ο Π. Καμμένος έ«χουν μια έντιμη και ειλικρινή συνεργασία και συμφωνία. Είπαν ότι το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών θα τους απασχολήσει ξανά τον Μάρτη».

«Σε αυτή τη φάση όλοι προσανατολιζόμαστε και είμαστε προσηλωμένοι στην κατεύθυνση της υλοποίησης των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, στην ψήφιση του πρώτου μεταμνημονιακού Προϋπολογισμού που όχι μόνο δεν θα περιλαμβάνει περικοπές αλλά θα περιλαμβάνει και δημοσιονομική επέκταση.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει στη διεθνή σφαίρα να παρουσιάζεται με μια ενιαία πολιτική γραμμή και δε θα ανεχθεί διγλωσσία αλλά από εκεί και πέρα δεν θα εξαναγκάσει κανέναν να αλλάξει την άποψή του.

Στόχος και σκοπός της ελληνικής κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η συνταγματική της θητεία» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Σε λίγες εβδομάδες θα λήξει και τυπικά το θέμα των συντάξεων»
Επίσης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σε λίγες εβδομάδες θα λήξει και τυπικά το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων.

«Ο κος Ρέγκλινγκ στη δήλωσή του αποτύπωσε την πραγματικότητα των συζητήσεων που γίνονται και αφορούν στον δημοσιονομικό χώρο του 2019. Από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο δημοσιονομικός χώρος αυτός αρκεί και περισσεύει για να μην εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων. Από εκεί και πέρα οι αριθμοί εξετάζονται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού 6μήνου όπου τον κύριο λόγο έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έχει γίνει δε ένα μεγάλο σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της έγκρισης του Προϋπολογισμού μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επομένως δεν έχουμε κανένα λόγο να είμαστε απαισιόδοξοι. Ο κος Ρέγκλινγκ άφησε το ζήτημα ανοιχτό καθώς ακόμη δεν υπάρχει η τυπική έγκριση από τη μεριά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η διαδικασία του ευρωπαϊκού 6μήνου ολοκληρώνεται πάρα πολύ σύντομα. Μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες το ζήτημα θα έχει λήξει και τυπικά» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια