Header Ads

Ράνια Σβίγκου: Η ΝΔ πρέπει να απαντήσει για την επιστολή Καραμανλή στον Μπους


«Εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουμε δει τον τρόπο με τον οποίο η ΝΔ αντιμετώπισε τη συμφωνία των Πρεσπών, παρόλο που κινείται πλήρως στην εθνική γραμμή, την ίδια στιγμή που η ίδια η Νέα Δημοκρατία είχε αποδεχθεί μία πρόταση η οποία παραβίαζε την εθνική γραμμή και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αντιληφθούν οι Έλληνες πολίτες και πρέπει να τελειώσουν τώρα τα μικροπολιτικά παιχνίδια με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη σχέση μας με τη γειτονική χώρα, ακριβώς γιατί πρόκειται για μία συμφωνία, η οποία έρχεται να αναβαθμίσει την θέση της χώρας στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη. Δε χάνουμε κάτι, αλλά κερδίζουμε και αυτό είναι κάτι που όσο περνάει ο καιρός το αντιλαμβάνεται η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών», επισήμανε η υποψήφια στην Α’ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ράνια. Σβίγκου σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την επιστολή -το 2005- του Κώστα Καραμανλή προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, που δημοσίευσε η εφημερίδα Documento.


Ερωτηθείσα για τον εκλογικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Κυριακή απάντησε: «Ο στόχος είναι η νίκη, να συνεχιστεί μια ασφαλής πορεία εξόδου από τα μνημόνια, μια πορεία κοινωνικής δικαιοσύνης και δίκαιης ανάπτυξης και να πείσουμε τους Έλληνες πολίτες, τόσο ότι τα πεπραγμένα μας ήταν εκείνα που ανόρθωσαν την ελληνική οικονομία, καθώς και ότι μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπάρξει εγγύηση για ένα καλύτερο μέλλον».

«Στις ευρωεκλογές», συνέχισε η κ. Σβίγκου, «ένα μεγάλο κομμάτι που θα μπορούσε να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ δεν το έκανε» και «δικός μας στόχος είναι να βρούμε τον κόσμο, που ενώ ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και αυτοπροσδιορίζεται στον αριστερό και προοδευτικό χώρο, δεν ψήφισε στην κάλπη των ευρωεκλογών, γνωρίζοντας ότι τα διλήμματα στην εθνική κάλπη είναι πολύ διαφορετικά –στις 7 Ιουλίου αποφασίζεται με ποιο πρόγραμμα θα κυβερνηθεί η χώρα τα επόμενα τέσσερα χρόνια και με ποιον πρωθυπουργό, πολύ διαφορετικό και πολύ πιο ισχυρό από το ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν στο ευρωκοινοβούλιο».

Σχετικά με τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ η κ. Σβίγκου σημείωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παρουσιάσει ένα πλήρες, συνολικό και κοστολογημένο σχέδιο στον ελληνικό λαό και τέσσερις πυλώνες στη βάση των οποίων πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα με ένα σχέδιο προοδευτικής διακυβέρνησης. Αντίθετα ψήφος στη ΝΔ σημαίνει ψήφος στη λιτότητα, σε μνημονιακές πολιτικές τύπου ΔΝΤ, γι’ αυτό και θεωρούμε ότι ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται από την αντιπαράθεσή του με τον πρωθυπουργό, δεν πηγαίνει σε debate, ακριβώς επειδή δεν θέλει να αποκαλυφθούν όλες οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του δικού του σχεδίου, όσα για παράδειγμα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το ασφαλιστικό, τη διακινδύνευση των συντάξεων για εκατομμύρια συνταξιούχους».

Σχετικά με το αποτέλεσμα τον ευρωεκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ η κ. Σβίγκου παρατήρησε ότι «ο πρωθυπουργός ήταν πολύ ειλικρινής στις αποτιμήσεις που κάναμε αμέσως μετά το αποτέλεσμα και βέβαια το μήνυμα που μας έδωσε ο ελληνικό λαός λήφθηκε υπόψη και στο πρόγραμμα που παρουσιάσαμε και πιστεύουμε ότι πρέπει να κριθούμε τόσο για το πρόγραμμα που παρουσιάζουμε στον ελληνικό λαό την επόμενη τετραετία, αλλά και για τα πεπραγμένα μας, καθώς το 2015 παραλάβαμε μια χώρα υπό διάλυση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια