Header Ads

Ο Γιάννης Μπουρνούς: «Ζητώ την εμπιστοσύνη σας και δεσμεύομαι ότι θα κάνω το παν...»

«Ζητώ την εμπιστοσύνη σας και δεσμεύομαι ότι θα κάνω το παν...»

Ο Γιάννης Μπουρνούς, δύο μέρες πριν την κάλπη απευθύνεται στους συμπολίτες του

Ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λέσβου, δυο μέρες πριν τις κάλπες απευθύνεται στους συμπολίτες του μέσω του «Ε», κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στα δείγματα γραφής της κυβέρνησης για το νησί μας. Με την ευκαιρία αυτή καλεί τον κόσμο να προσέλθει μαζικά στις κάλπες και να αποφασίσει για τη ζωή του. Θυμίζοντας την παρουσία του δίπλα στον πρωθυπουργό και τις εμπειρίες που αποκόμισε, αλλά και την προσωπική συμβολή του σε θετικές εξελίξεις για τα νησιά μας, ζητά την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος και δεσμεύεται αν ο κόσμος τον επιλέξει να εκπροσωπήσει κοινοβουλευτικά το νομό μας να κάνει το παν για να εκπληρώσει αυτό το ξεχωριστό καθήκον. Η παρέμβαση αυτή του Γιάννη Μπουρνού έχει ως εξής…

Τον τελευταίο μήνα το κοντέρ του αυτοκινήτου μου “έγραψε” περισσότερα από 2000 χιλιόμετρα, χωρίς να υπολογίζω σε αυτά την περιοδεία μου στην όμορφη Λήμνο.

Ήταν ένας μήνας μάχης, για να φτάσουμε σε κάθε γειτονιά της πόλης και σε κάθε χωριό.

Κουβεντιάσαμε με τον κόσμο για όσα έγιναν στην πατρίδα μας πριν το 2015, όσα έκανε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την τετραετία 2015-2019 κι όσα σήμερα δεσμευόμαστε, ότι θα υλοποιήσουμε, αν οι πολίτες μας δώσουν εντολή δεύτερης τετραετίας.

Τώρα που βγάλαμε επιτέλους την πατρίδα μας από τα μνημόνια, νοικοκυρέψαμε τα δημόσια οικονομικά φτιάχνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία ένα «κουμπαρά» 34 δις και η εθνική οικονομία αναπτύσσεται, μπορούμε να σχεδιάζουμε μόνοι μας το μέλλον μας κοιτώντας με αισιοδοξία προς τα εμπρός.

Δώσαμε δείγματα γραφής στο νησί μας. Η κυβέρνηση διατήρησε το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στη Λέσβο, εφάρμοσε το Μεταφορικό Ισοδύναμο, διέσπασε το Δήμο Λέσβου. Αναβάθμισε αποφασιστικά το Βοστάνειο Νοσοκομείο. Δημιούργησε την πρωτοβάθμια μονάδα υγείας (ΤΟΜΥ) και προχωρά τα πολυιατρεία Αγιάσου και Μανταμάδου. Προσέφερε επιπλέον 400 ευρώ σε γιατρούς, για να καλύπτουν τις θέσεις στα αγροτικά ιατρεία. Χρηματοδότησε με πρωτοφανείς πόρους έργα υποδομών, ανάπτυξης και αθλητισμού, όπως το λιμάνι Σιγρίου, το δρόμο Καλλονής-Σιγρίου και το πολύπαθο κολυμβητήριο. Αποζημιώνει έγκαιρα τους αγρότες και κτηνοτρόφους. Έχει διασφαλίσει 770 εκατομμύρια σε αναπτυξιακούς πόρους για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την επόμενη τετραετία.

Από πέρυσι το καλοκαίρι ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια αποσυμφόρησης του νησιού: Από 9800 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαμε συνολικά τον Ιούλιο του 2018, την 1η Ιουνίου 2019 φτάσαμε τους 6800 πάρα τις συνεχιζόμενες αφίξεις. Το πρόγραμμα αποσυμφόρησης καθυστέρησε, αλλά πλέον προχωράει εντατικά. Στόχος μας, εφόσον δεν σημειωθεί μεγάλη αύξηση στις ροές, ο αριθμός αυτός πολύ σύντομα να φτάσει κάτω από 5000 με προοπτική περαιτέρω μείωσης.

Απέναντί μας την Κυριακή έχουμε αυτούς που πρώτα μας χρεοκόπησαν και στη συνέχεια διέλυσαν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τις δουλειές και τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων και Ελληνίδων.

Οι κίνδυνοι της ιδιωτικοποίησης της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης, των μαζικών απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, της κατάργησης κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων, του θαψίματος των υπό διερεύνηση μεγάλων σκανδάλων, δεν είναι απλώς εφιαλτικά σενάρια, αλλά έχουν γίνει πράξη στο παρελθόν και σήμερα καταγράφονται ως επίσημες προθέσεις της ΝΔ, αν κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής.

Αντί επιλόγου, απευθύνομαι στους συμπολίτες μου στη Λέσβο, τη Λήμνο και τον Αϊ Στράτη.

Γυρίζοντας το νησί συνάντησα πολλούς ανθρώπους που στις Ευρωεκλογές δεν ψήφισαν, είτε λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος, είτε για να εκφράσουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ το παράπονο ή τη δυσαρέσκειά τους για (υπαρκτά) λάθη και αδυναμίες της δικής μας κυβέρνησης. Η συμμετοχή στις πρόσφατες Ευρωεκλογές στο Νομό μας ήταν μόλις 46%.

Τώρα, όμως, αντιλαμβάνονται όλοι, ότι στις 7 Ιουλίου εκλέγουμε Πρωθυπουργό και κυβέρνηση.

Κι αν η συμμετοχή στις κάλπες της Κυριακής είναι μεγάλη, τότε το παιχνίδι μπορεί να γυρίσει.

Σας καλώ, λοιπόν, να συμμετέχετε μαζικά στις εκλογές. Να μην αφήσετε τους άλλους να αποφασίσουν χωρίς εσάς για τη ζωή σας.

Η παρουσία μου στο πλάι του Πρωθυπουργού μού επέτρεψε να αποκτήσω πολύτιμες εμπειρίες για το πώς ασκείται η διακυβέρνηση της χώρας. Συμμετείχα ενεργά στις διαβουλεύσεις για τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου, την εφαρμογή και την προβολή του Μεταφορικού Ισοδυνάμου, αλλά και στις σκληρές διαπραγματεύσεις για τη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, ενάντια στις ασφυκτικές πιέσεις της Γερμανίας για την κατάργησή του. Αυτές τις εμπειρίες θα αξιοποιήσω, αν με ορίσετε με την ψήφο σας εκπρόσωπο του Νομού μας στο κοινοβούλιο. Ζητώ την εμπιστοσύνη σας και δεσμεύομαι ότι θα κάνω το παν, για να εκπληρώσω αυτό το ξεχωριστό καθήκον.

Δεν υπάρχουν σχόλια